Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΤΗ ΚΟΝΟΜΑ ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ !!


 ΕΞΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ ΣΕ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ

ΤΣΙΓΑΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Όποια «μαύρη» πέτρα και αν σηκώσεις θα βρεις  διεφθαρμένους  από κάτω. Σε λαθρεμπόριο τσιγάρων με φουσκωτό και νταλίκες  στα παράλια της Ανατολικής Μάνης, εμπλέκονται δύο είναι εν ενεργεία Λιμενικοί, δύο είναι πρώην αστυνομικοί και ένας είναι Ειδικός Φρουρός (προσήλθε αυτοβούλως), ενώ από τα μέλη που αναζητούνται, ο ένας είναι πρώην Ειδικός Φρουρός. Από τις μέχρι τώρα έρευνες έχουν ταυτοποιηθεί συνολικά τα στοιχεία τριάντα (30) ατόμων, μελών της εγκληματικής οργάνωσης, από τα οποία τα είκοσι επτά (27) έχουν συλληφθεί από την Ασφάλεια της Σπάρτης. Οι ομαδικές συλλήψεις έγιναν, σε περιοχές της Λακωνίας και της Αττικής,  ενώ αναζητούνται ακόμα τρία (3) μέλη της, ύστερα από Εντάλματα Σύλληψης που εκδόθηκαν από την κα. Ανακρίτρια Γυθείου.

Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο διερεύνησης της συγκεκριμένης υπόθεσης του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, για την πλήρη εξιχνίασή της, η οποία αφορούσε τον εντοπισμό μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων, τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους και τη σύλληψη οκτώ (8) ατόμων τότε  σχηματίστηκε δικογραφία και εκδόθηκαν Εντάλματα Σύλληψης, σε βάρος είκοσι δύο (22) ακόμα ατόμων, με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, εισαγωγής, κατοχής και λαθρεμπορίου τσιγάρων.

Υπενθυμίζεται, ότι τον περασμένο Μάρτιο είχαν κατασχεθεί περίπου -450.000- πακέτα λαθραίων τσιγάρων, τα οποία τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν παράνομα εισάγει μέσω θαλάσσης στη χώρα, ενώ το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων, είχε υπολογιστεί ότι ανέρχεται στο ποσό του (1.500.919,04) ευρώ. Σημειώνεται, ότι τα επτά (7) από τα οκτώ μέλη που είχαν συλληφθεί τον Μάρτιο, είναι ήδη προσωρινά κρατούμενοι φυλακών. 
Γράφει ο Βασίλης Χήτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου