Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

ΣΤΑ ΣΙΔΕΡΑ ΤΑ ΡΑΣΟΦΟΡΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ

Στη φυλακή οι δύο ιερείς από τα Φάρσαλα που έστησαν την κομπίνα του 1 εκατ. ευρώ σε βάρος του Δημοσίου

Στη φυλακή οι δύο ιερείς από τα Φάρσαλα που έστησαν την κομπίνα του 1 εκατ. ευρώ σε βάρος του Δημοσίου


Ποινή κάθειρξης 18 και 6 έτων αλλά και καταβολή αποζημίωσης ύψους ενός εκατ. ευρώ, περίπου, προς το ελληνικό Δημόσιο επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας σε δύο ιερείς από την περιοχή των Φαρσάλων για την υπόθεση εξαπάτησης του ελληνικού δημοσίου μέσα από τα ποσά που δικαιούνταν για τη μισθοδοσία τους.

Σύμφωνα με τα όσα δέχτηκε το δικαστήριο, οι δυο ιερείς, γνωρίζοντας, λόγω των θέσεων που είχαν, ότι οι πληρωμές των μισθών των ιερέων είναι εκτός προϋπολογισμού, υπέβαλαν στην ΔΟΥ πλαστά έγγραφα (διορθωμένα) και εισέπραξαν διάφορα ποσά από την τράπεζα. Στους ιερείς έδιναν αυτά που προβλέπεται από τη μισθοδοσία τους και κρατούσαν για τον εαυτό τους τα υπόλοιπο ποσά καταφέρνοντας μέσα σε ένα εξάμηνο να ιδιοποιηθούν ποσό που πλησιάζει στο ένα εκατ. ευρώ.

Το δικαστήριο επέβαλε στον πρώτο ιερέα που είχε καθήκοντα μισθοδοσίας των ιερέων του δήμου Φαρσάλων επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών για απάτη και πλαστογραφία. Στον δεύτερο εκ των κατηγορουμένων που ήταν εξουσιοδοτημένος για την παραλαβή – είσπραξη από την εφορία Φαρσάλων και την ΕΤΕ Φαρσάλων χρημάτων, επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 6 ετών για απάτη κατά συναυτουργία.

Το δικαστήριο επέβαλε επίσης την καταβολή αποζημίωσης ποσού 710.000 ευρώ προς το ελληνικό δημόσιο που παρέστη ως ενάγων από τον πρώτο ιερέα και ποσού 220.000 ευρώ από τον δεύτερο που είναι τα ποσά τα οποία εισέπραξαν και ιδιοποιήθηκαν το επίμαχο διάστημα από τον Ιανουάριο του 2012 μέχρι και τον Ιούνιο του ίδιου έτους (25 Ιουνίου) οπότε και συνελήφθησαν.
Ακόμα, επιδίκασε χρηματική ικανοποίηση 2.000 ευρώ από τον κάθε καταδικασθέντα προς το ελληνικό δημόσιο για τη ζημία που υπέστη από τις πράξεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου