Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

ΜΕΓΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣΕίχε βιάσει φοιτήτρια στο παρελθόν.Τον άφησαν ελεύθερο όταν συνελήφθη για παιδική πορνογραφία.Τι δικαιοσύνη είναι αυτή?

 

Νύχτα Αυγούστου και ο μήνας είχε εννιά. Βιαστικός ετοίμαζα βαλίτσες για το ταξιδάκι αναψυχής στην Κωνσταντινούπολη. Πρέπει να ήταν 11.30 όταν χτύπησε το κινητό. Στην άλλη γραμμή ήταν ο Α. ως συνήθως αγχωμένος, λαχανιασμένος αλλά και ικανοποιημένος από τη νέα επιτυχία των ανδρών της υπηρεσίας του, στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης.

Οι «φωστήρες» του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ένα μήνα μετά φρόντισαν να την εντάξουν κι αυτή στο γενικότερο πλαίσιο περικοπών, αλλά αυτή η κουβέντα δεν είναι της παρούσης. «Έλα ρε... Έχω "μεγάλο ψάρι" αυτή τη φορά. Dj σε γάμους και βαφτίσεις με σακκούλες dvd με παιδική πορνογραφία. Άσε που μόλις μας πήρε
χαμπάρι κλειδώθηκε στο διαμέρισμα και παίξαμε μπουνιές για να τον
κάνουμε καλά».

Δεν πρόλαβε να τελειώσει τη φράση του και ο αρχικός ενθουσιασμός μετατράπηκε στο μόνιμο παράπονό του.. «Δε βαριέσαι.. Σε δύο ημέρες έξω θα είναι και αυτός, όπως και όλοι οι υπόλοιποι».
Η ελληνική νομοθεσία δεν προβλέπει την προφυλάκιση στις περιπτώσεις που κάποιος συλλαμβάνεται για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Έτσι και ο 35χρονος πήγε Εισαγγελέα, Ανακριτή, πλήρωσε εγγύηση 3.000 ευρώ και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και την εμφάνισή του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.
Εγώ πήγα το ταξιδάκι μου στην Πόλη, ο Α. ένα μήνα μετά μάζεψε τα «μπογαλάκια» του από την καταργηθείσα Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης και μετατέθηκε... στις βάρδιες στα γήπεδα ποδοσφαίρου.

Εκεί τον πέτυχα την Κυριακή το μεσημέρι, έχοντας διαβάσει στο διαδίκτυο ότι ο 35χρονος dj από το Κιλκίς, που έσφαξε τη νεαρή φοιτήτρια στη Καστοριά, είχε συλληφθεί τον περασμένο Αύγουστο στη Θεσσαλονίκη για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας.

«Από τότε φαινόταν ότι με τον τύπο κάτι δεν πάει καλά. Τη νύχτα που τον συλλάβαμε, όση ώρα εμείς προσπαθούσαμε ν΄ ανοίξουμε την κλειδωμένη πόρτα, εκείνος έσκισε την τσόχα του καναπέ και προσπάθησε να κρύψει τους σκληρούς δίσκους και τα cd's. Αλλά ρε Μιχάλη να ταν μόνο αυτό .Το ξέρεις ότι ο τύπος είχε κάνει φυλακή για βιασμό;».

Κόντεψε να μου φύγει το ακουστικό από το χέρι.. Ώστε δεν ήταν απλή φήμη ...«Φήμη; Ποια φήμη; Ο τύπος πριν από χρόνια είχε καταδικαστεί για το βιασμό μιας φοιτήτριας. Έκανε 1.5.χρόνο φυλακή και βγήκε», μου λέει ο Α. σα να το θεωρούσε ήδη γνωστό. «Μα καλά, η Εισαγγελέας και ο Ανακριτής την ήξεραν αυτή τη λεπτομέρεια;», ρωτάω ο ανίδεος.. «Πως δεν το ήξεραν. Αφού είχαμε στείλει συνοδευτική επιστολή μαζί με το διαβιβαστικό».

Προφανώς ήταν ασήμαντα για τους εκπροσώπους της ελληνικής δικαιοσύνης ήταν και το πτυσσόμενο ρόπαλο, το σπρέι πιπεριού, και τα αμέτρητα αρχεία με βιασμούς βρεφών και νηπίων. «Αλλά στο ξαναλέω», επέμεινε ο Α. «Με την κατηγορία που τον βάρυνε ούτως ή άλλως θα αφηνόταν ελεύθερος με τη δικάσιμο να ορίζεται ύστερα από ένα χρόνο, τουλάχιστον». Όσοι για την άτυχη 22χρονη. Οι αστυνομικοί είχαν βρει κάποια βίντεο με
λίγο εξεζητημένες προσωπικές στιγμές του ζευγαριού στο κινητό του 35χρονου, αλλά από τη στιγμή που δεν ήταν ανήλικη δεν συνέτρεχε κάποιος λόγος για περαιτέρω έρευνα.

Εκείνες τις δύο νύχτες του Αυγούστου δε, στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, τον 35χρονο τον είχε επισκεπτεί μόνο ο πατέρας του...

Ο Στάθης Ευσταθιού θα λογοδοτήσει ενώπιον της δικαιοσύνης και ίσως των Ερινυών που θα τον κυνηγούν για την άγρια δολοφονία της 22χρονης φοιτήτριας. Οι ηθικοί αυτουργοί όχι μόνο του συγκεκριμένου, αλλά και
άλλων ειδεχθών εγκλημάτων θα «συλληφθούν» ποτέ;

Του Μιχάλη Λαγάνη

iefimerida.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου