Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΪΔΟΥΡΙΝΗ ΜΑΣ ΕΠΟΧΗ


Guardian: Οι Έλληνες δεν έχουν να ταΐσουν τα παιδιά τους

Με μελανά χρώματα και σοκαρίστηκες εικόνες από την Ελλάδα περιγράφει η βρετανική εφημερίδα Guardian την οικονομική κατάσταση στη χώρα μας.

Η δημοφιλής εφημερίδα τονίζει ότι ορισμένοι Έλληνες αναγκάζονται ακόμα και να εγκαταλείψουν τα παιδιά τους γιατί δεν έχουν να τα ταΐσουν.
Με τίτλο «Η ελληνική οικονομική κρίση μετατρέπεται σε τραγωδία για τα παιδιά που τα εγκαταλείπουν οι οικογένειές τους», η Guardian παρουσιάζει την τραγική κατάσταση ενός πολύτεκνου πατέρα με 10 παιδιά από την Πάτρα που με μοναδικά μηνιαία έσοδα 960 ευρώ και ένα διμηνιαίο επίδομα 460 ευρώ, βρέθηκε να χρωστά ακόμα και στον χασάπη, τον φούρναρη και τον μπακάλη .
Ο κ. Γασπαρινάτος λέει στην Guardian «Ντρέπομαι που το λέω αλλά έφτασα στο σημείο να μην έχω 2 ευρώ να αγοράσω ψωμί» και εξηγεί πως αναγκάστηκαν με τη γυναίκα του να απευθυνθούν στις δημοτικές αρχές για «να σώσουν τα παιδιά μας».

Το άρθρο συνεχίζει υπογραμμίζοντας πως πέρσι τα Χριστούγεννα οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου έδωσαν τρόφιμα σε 400 οικογένειες αλλά φέτος δέχτηκαν πάνω από 1200 αιτήσεις από οικογένειες που ζητούσαν βοήθεια. Ωστόσο αυτό που πραγματικά τους εξέπληξε ήταν το αίτημα να απομακρύνουν τα παιδιά από την οικογένειά τους προκειμένου να τα σώσουν από την φτώχεια.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, αυξάνονται με δραματικούς ρυθμούς οι ελληνικές οικογένειες που εγκαταλείπουν τα παιδιά τους σε ιδρύματα και Πρόνοια, γιατί δεν έχουν τα χρήματα να τους προσφέρουν τα απαραίτητα. Επίσης το άρθρο σημειώνει πως παρατηρείται και αύξηση του αλκοολισμού, της χρήσης ναρκωτικών αλλά και της εμφάνισης ψυχολογικών προβλημάτων.

Το άρθρο παραθέτει και δηλώσεις του Κώστα Γιαννόπουλου από το Χαμόγελο του Παιδιού ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει πως «Υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα, αυτή της καλοσύνης και της φιλοξενίας και τους αλτρουισμού, η οποία συχνά παραβλέπεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου