Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ


Σύλληψη και δικογραφίες για παιδική πορνογραφία


Εκατοντάδες ηλεκτρονικά αρχεία με σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας κατηγορούνται πως είχαν στην κατοχή τους τρεις Ελληνες.
Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνέλαβαν στο Κιλκίς έναν 45χρονο για "κατοχή" και "διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού" και σχημάτισαν ανάλογες δικογραφίες σε βάρος ενός 39χρονου από τη Θεσσαλονίκη και ενός 17χρονου από την Αθήνα.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, μετά από αστυνομική διαδικτυακή ψηφιακή έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διαπιστώθηκε ότι μεγάλος αριθμός χρηστών, προμηθεύτηκε πλήθος αρχείων με σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν οκτώ εξωτερικοί σκληροί δίσκοι και τρεις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Τα κατασχεθέντα αντικείμενα μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να εξεταστούν και να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός των επίμαχων αρχείων, το είδος τους και η ημερομηνία κατά την οποία αναρτήθηκαν.
Μετά από την έρευνα στο φορητό υπολογιστή του 45χρονου, ανακοινώθηκε πως βρέθηκαν εκατοντάδες αρχεία (βίντεο και φωτογραφίες) παιδικού πορνογραφικού υλικού πρωτοφανούς σκληρότητας, τα οποία στάλθηκαν σε διεθνή βάση ανάλυσης για περαιτέρω διερεύνηση.
Σοκ και μεγάλη αναησυχία είχε προκαλέσει στους χρήστες του διαδικτύου η ενέργεια του 17χρονου να δημοσιοποιήσει σε ιστοσελίδα συμβουλών προς γονείς "προτροπές για βιασμούς ανηλίκων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου