Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ

Ποσά- μαμούθ σε λογαριασμούς κρατικών λειτουργών

 

 «Λαβράκια» έβγαλαν οι έλεγχοι των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης σε τραπεζικούς λογαριασμούς υπαλλήλων του κράτους.Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα έιναι εκείνο ενός δικαστικού υπαλλήλου και μάλιστα χαμηλόβαθμου ο οποίος εμφανίζεται με καταθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς που ξεπερνούν τα 7 εκατ. ευρώ και τα οποία-προφανώς- δεν μπορεί να δικαιολογήσει. Η ανακάλυψη ήρθε ύστερα από την άρση του τραπεζικούκαι φορολογικού απορρήτου και τον έλεγχο των «πόθεν έσχες» για 100 τουλάχιστον υπόπτους για υποθέσεις «υπόγειων» συναλλαγών.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, πρώην γενικός διευθυντής του ΥΠΕΧΩΔΕ εμφανίζει στην κατοχή του ποσά αδικαιολόγητα ύψους 1,2 εκατ. ευρώ, ενώ πρώην προϊστάμενος τεχνικών έργων της Νομαρχίας Κιλκίς εμφανίζει 1 εκατ. ευρώ. Ο εν λόγω πρώην προϊστάμενος της υπηρεσίας δικαιολόγησε τις καταθέσεις αυτές λέγοντας ότι πρόκειται για χρήματα που κατέθεταν στους λογαριασμούς του πλούσιοι συγγενείς του από Ελλάδα και Αμερική.


Επιπλέον, ποσά- πρόκληση εμφανίζονται και στους λογαριασμούς προϊσταμένου της πολεοδομίας Κυκλάδων, ο οποίος βρέθηκε να κατέχει ένα εκατ. ευρώ, ενώ υποδιευθυντής της Πολεοδομίας της Σύρου βρέθηκαν 600.000 ευρώ, σε προϊστάμενο της πολεοδομίας Κηφισιάς 500.000 ευρώ και τέλος σε προϊστάμενο των τεχνικών υπηρεσιών του Δ. Κηφισιάς 900.000 ευρώ.


Δέκα γιατροί του ΕΣΥ βρέθηκαν με καταθέσεις απο 1 έως 2,5 εκατ ευρώ, ποσά που δεν δικαιολογούνται.


Πανεπιστημιακοί καθηγητές και συγκεκριμένα γυναικολόγοι και ορθοπεδικοί έχουν καταθέσεις 3-4 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ενώ αστυνομικός είχε κατάθεση 2 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου