Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ ΠΑΧΝΙ ΤΟΥ ΓΑΪΔΟΥΡΙΟΥ ΜΕ ΤΟ EYELINER


Παλάτι 1,5 εκατ. € στο Κολωνάκι για τον Αρη

 

 

Ο πρώην υπουργός δηλώνει ότι αγόρασε το ακίνητο στην αντικειμενική του αξία, την ίδια ώρα όμως από το υποθηκοφυλακείο προκύπτει ότι πήρε στεγαστικό εκατομμυρίου ευρώ, δηλαδή 133.000 ευρώ από όσα δηλώνει ότι αγόρασε το σπίτι! κη πως «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικόβρίσκει σύμφωνο και τον κ. Αρη Σπηλιωτόπουλο, ος από τη μια πρέπει να διευκρινίσει την ποσού, που λογικά θα χρειάστηκε να βάλει από την τσέπη του την ανακαίνιση της μεζονέτας, και υπολογίζεται περίπου στο 1 φωνα με τους ειδικούς της αγοράς ακινήτων, όταν από τα «πόθεν προκύπτει ότι δεν χρησιμοποίησε τις τραπεζικές του καταθέσεις. θα πρέπει να εξηγήσει γιατί επέλεξε να δηλώσει ως αντίτιμο αγοράς τη αντικειμενική αξία του ακινήτου ενώ η εμπορική του αξία υπολογίζεται στο 1,5 εκατ. ευρώ. Η νέα κατοικία του κ. Σπηλιωτόπουλου βρίσκεται στην οδό Δημοχάρους στο Κολωνάκι και έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με τις επιθυμίες του. Το «δυνατό σημείο» του σπιτιού δεν είναι άλλο από την ιδιόκτητη ταράτσα στην οποία έχει τοποθετηθεί ένα μεγάλο τζακούζι αξίας 15.000 ευρώ, για να χαλαρώνουν ο πρώην υπουργός και η παρέα του ατενίζοντας τον Λυκαβηττό. Τη μεζονέτα κοσμούν έπιπλα ξένων οίκων, όπως εκείνα που είχε χρησιμοποιήσει για το 100 τ.μ. γρα- φείο του την εποχή που ζούσε «μεγάλες στιγμές» στο υπουργείο Παιδείας.

Ο Κ. ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ δήλωσε στο συμβόλαιο αγοράς, όπως άλλωστε συνηθίζεται, την αντικειμενική και προφανώς όχι την πραγματική αξία αγοράς. Πιο συγκεκριμένα δηλώνει 377.297,97 ευρώ, τη στιγμή που παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι το κόστος αγοράς της μεζονέτας του αγγίζει το 1,5 εκατ. ευρώ. Ο οικονομολόγος-εκτιμητής ακινήτων και ιδιοκτήτης της εταιρείας «Ελληνική Κτηματομεσιτική» κ. Γιάννης Ρεβύθης δηλώνει: «Πρόκειται για μια από τις πιο ακριβές περιοχές και παρά το γεγονός ότι το ακίνητο δεν είναι νεόδμητο, η αξία του τετραγωνικού υπολογίζεται περίπου στα 6.000 ευρώ». Ο ιδιοκτήτης μεσιτικού γραφείου στο Κολωνάκι κ. Γεώργιος Νικολόπουλος θεωρεί και εκείνος με τη σειρά του ότι το κόστος αγοράς μεζονέτας από τη στιγμή που διαθέτει θέση στάθμευσης φτάνει άνετα τις 6.000 ευρώ. «Χωρίς πάρκινγκ και με δεδομένο ότι η περιοχή αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα σε αυτό το θέμα, μια τιμή γύρω στις 5.000 ευρώ θα τη χαρακτήριζα φυσιολογική για τα δεδομένα της περιοχής. Και επειδή διαθέτει θέση στάθμευσης σίγουρα το κόστος του τετραγωνικού ανεβαίνει κατά 1.000 ευρώ», εξηγεί. Ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής, όπως αναφέρεται στο συμβόλαιο αγοράς, πήρε δύο δάνεια από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ένα της τάξεως των 377.297,97 ευρώ (όσο δηλώθηκε και η αντικειμενική αξία του ακινήτου) και ένα ακόμη των 122.702,03 ευρώ. Σύνολο: 500.000 ευρώ. Ο πρώην υπουργός φέρεται να έκανε με λίγα λόγια χρήση της μεθόδου που χρόνια τώρα έχουν καθιερώσει οι τράπεζες προκειμένου να προσπερνούν τις αντικειμενικές αξίες στο συμβόλαιο, βαφτίζοντας «επισκευαστικά δάνεια» το υπόλοιπο μεταξύ πραγματικής και αντικειμενικής αξίας. Για να συνάψει τα δύο αυτά δάνεια προσημείωσε την ίδια τη μεζονέτα. Η κατασκευή της πολυκατοικίας στην οποία αγόρασε τη μεζονέτα ο πρώην υπουργός χρονολογείται από το 1983. Πωλητής εμφανίζεται ένας έμπορος. Η πολυκατοικία διαθέτει τέσσερις ορόφους, εκ των οποίων ο τρίτος και ο τέταρτος ανήκουν πλέον στον κ. Σπηλιωτόπουλο, καθώς και το δώμα που βρίσκεται πάνω απ’ αυτούς. Στον γ’ όροφο βρίσκονται το καθιστικό (σαλόνι και τραπεζαρία σε ενιαίο χώρο), η κουζίνα και ένας
διάδρομος. Η εσωτερική σκάλα ενώνει τον γ’ με τον δ’ όροφο, όπου υπάρχουν τρία υπνοδωμάτια και δυο μπάνια. Συνολική επιφάνεια 247 τ.μ., μαζί με τον χώρο στάθμευσης αυτοκινήτου στην πιλοτή. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος πριν μετακομίσει στην οδό Δημοχάρους διέμενε σε ένα άλλο διαμέρισμα στη Δεξαμενή, στο Κολωνάκι.

Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ μεζονέτα είχε ενθουσιάσει τον πρώην υπουργό Παιδείας, και μάλιστα από την εποχή που ήταν βουλευτής επιθυμούσε να την αγοράσει. Τρεις είναι οι λόγοι για τους οποίους τελικά συμφώνησε με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου. Ο πρώτος αφορά στο σημείο όπου βρί- σκεται η πολυκατοικία, καθώς του προσφέρει άμεση πρόσβαση στο κέντρο της Αθήνας, ο δεύτερος στην ασφάλεια, καθώς το ακίνητο βρί- σκεται μια ανάσα από την πολύ καλά φρουρούμενη αμερικανική πρεσβεία, και ο τρίτος έχει να κάνει με την ταράτσα και το δώμα που ανήκουν εξ ολοκλήρου στον ιδιοκτήτη της μεζονέτας.

«ΘΕΛΩ ΥΠΕΡΥΨΩΜΕΝΟ ΤΖΑΚΟΥΖΙ, πέργκολα και περίφραξη του δώματος για να αποφεύγουμε τα αδιάκριτα βλέμματα και φυσικά χώρο για μπάρμπεκιου για να δεξιώνομαι τους φίλους μου», θα ζήτησε από τον αρχιτέκτονα μηχανικό ΑΠΘ κ. Γιώργο Καραγέωργο, που ανέλαβε τη διαμόρφωση. «Θέλω και γλυπτική σύνθεση του καλλιτέ- χνη κ. Γιώργου Καζάκου από αδιαφανές γυαλί και μέταλλο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως περίγραμμα ασφαλείας», θα ζήτησε στη συνέχεια από τον αρχιτέκτονα ο κ. Σπηλιωτόπουλος και φυσικά και αυτή του η επιθυμία ήταν εύκολο να υλοποιηθεί. Περιγράφεται μάλιστα και αναλυτικά στην τεχνική έκθεση για τις κατασκευές στην ταράτσα οι οποίες και ολοκληρώθηκαν πρόσφατα. Ενας νεροχύτης, ένα μπάρμπεκιου ύψους 1,10 μ., καθώς επίσης και πάγκος ύψους 58 εκ. πλαισιώνουν το ιδανικό σκηνικό για τον πρώην υπουργό. Κερασάκι στην τούρτα, η τοποθέτηση υδατοδεξαμενής (τζακούζι) στο βόρειο τμήμα του δώματος, η οποία έχει διαστάσεις 2,57 μ. Χ 2,19 μ. και ύψους 0,95 μ. Ετσι μπορεί και τοποθετείται χαμηλότερα από το ύψος του περιμετρικού στηθαίου (1,10 εκ.) και δεν προεξέχει πάνω από αυτό. Το τζακούζι μπορεί να φιλοξενήσει άνετα από τέσσερα έως έξι άτομα και προσφέρει θέα προς τον Λυκαβηττό. Μόνο η αγορά του, σύμφωνα με πληροφορίες, πλησίασε τις 15.000 ευρώ. Και επειδή τοποθετήθηκε πάνω στο δώμα αναγκαστικά προβλέφθηκε από τον αρχιτέκτονα και η κατασκευή βοηθητικής σκάλας με πρόσβαση στο δώμα. Σύμφωνα με το έγγραφο της τεχνικής έκθεσης, για την τοποθέτηση του τζακούζι έχει εκπονηθεί στατική μελέτη η οποία επισυνάπτεται στον φάκελο της άδειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου