Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

ΠΙΕΣ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΑ


Ανάκληση κρητικής πορτοκαλάδας ζήτησε ο ΕΦΕΤ

Την άμεση απόσυρση πορτοκαλάδας με ανθρακικό με την εμπορική επωνυμία Φήμη, στην οποία παρατηρήθηκε υπέρβαση του ορίου όσον αφορά τη συντηρητική ουσία σορβικό οξύ, απαίτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) από την εταιρεία που το παράγει και το διακινεί.
Ειδικότερα ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε από την επιχείρηση παραγωγής και εμπορίας αεριούχων ποτών, αναψυκτικών και χυμών Ζηδιανάκης ΑΕ, για την παραγωγή και διακίνηση πορτοκαλάδας με ανθρακικό, στην οποία παρατηρήθηκε υπέρβαση του ορίου για το σορβικό οξύ. Σημειώνεται ότι επίσημοι έλεγχοι από τον ΕΦΕΤ για το εν λόγω προϊόν ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη.
Πρόκειται για το προϊόν Πορτοκαλάδα με ανθρακικό, με την εμπορική επωνυμία Φήμη, σε συσκευασίες των 500ml, με αριθμό παρτίδας LOT: 217062ΠΟ και ημερομηνία λήξης 26/04/2013, που παράγεται και διακινείται από την ανωτέρω επιχείρηση στις Αγ. Παρασκιές Ηρακλείου.
Ο ΕΦΕΤ, εκτός από την απόσυρση του προϊόντος (η διαδικασία της οποίας έχει ήδη ξεκινήσει από την εν λόγω εταιρεία), καλεί τους καταναλωτές, που το έχουν προμηθευτεί, να μην το καταναλώσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου