Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

ΠΛΗΡΩΝΕ ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΧΡΥΣΑΦΙ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ




"Χρυσό" το τηλεφώνημα στον ΕΟΠΥΥ για ραντεβού


 
Για ποιους λόγους διαμαρτύρεται ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με επιστολή του στον ΕΟΠΥΥ
Με αφορμή το γεγονός ότι από την ερχόμενη εβδομάδα, η κλήση προς το διαθέσιμο τηλεφωνικό νούμερο που θα καλεί κανείς για να κλείσει ραντεβού με γιατρό θα κοστίζει περίπου ένα ευρώ, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με επιστολή του, καλεί τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμο Βουδούρη, να αναθεωρήσει την απόφαση που καθιστά το "κλείσιμο ενός ραντεβού με γιατρό, ακριβή υπόθεση".
Το σύστημα τηλεφωνικών κρατήσεων μέσω του ΕΟΠΥΥ, αλλάζει. Πλέον οι ασφαλισμένοι επωμίζονται το κόστος, αφού τα τηλεφωνήματα θα χρεώνονται πλέον με 1,107 ευρώ, αντί για 0,10 ευρώ, που ήταν μέχρι σήμερα.
Διαβάστε την επιστολή:
"Κύριε Πρόεδρε
Σε μια περίοδο που οι αντοχές του ελληνικού λαού δοκιμάζονται από τις συνέπειες της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης , πληροφορηθήκαμε με έκπληξη πως προωθείται από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. η χρήση ενός νέου τηλεφωνικού αριθμού για το κλείσιμο των ραντεβού στα ιατρεία των συμβεβλημένων ιατρείων με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., που θα επιβαρύνει υπέρμετρα τους ασφαλισμένους.
Συγκεκριμένα, από την προσεχή Δευτέρα εκατομμύρια ασφαλισμένοι του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. θα καλούν πλέον αντί του γνωστού τηλεφωνικού αριθμού 184, τους νέους αριθμούς 14884 και 14900 για τα τηλεφωνικά ραντεβού στα ιατρεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., με κόστος σημαντικά υψηλότερο.
Πλέον για κάθε κλήση τους προς τους νέους αριθμούς θα χρεώνονται πολύ ακριβά. Δηλαδή, αντί για χρέωση μιας αστικής μονάδας ανά κλήση (0,03€) όπως ίσχυε μέχρι τώρα, το κλείσιμο του ραντεβού θα αυξηθεί σε 0,99€ ανά κλήση για το 14884 και 1,08€ για το 14900 όταν η κλήση γίνεται από σταθερό τηλέφωνο.
Ενώ όταν η κλήση για ραντεβού με ιατρό πραγματοποιηθεί από κινητό , θα κοστίζει ακόμη πιο ακριβά, 1,18€ ανά λεπτό. Οι πληροφορίες μας αυτές επιβεβαιώθηκαν και από τους υπεύθυνους του 184.
Θεωρούμε απαράδεκτο σε αυτή τη δύσκολη για τους ασφαλισμένους συγκυρία , να υλοποιούνται τέτοιες αποφάσεις, που στερούνται κάθε λογικής. Δεν είναι δυνατόν να αυξάνεται ως και 40 φορές το κόστος για να κλείσει ένας ασφαλισμένος ραντεβού με τον γιατρό του. Δεν επιτρέπεται να αναγκάζετε τους ασφαλισμένους να βάζουν σε μια ακόμη περίπτωση βαθιά το χέρι στην τσέπη. Αναλογιστείτε την επιβάρυνση που προκαλείτε με την απόφαση σας αυτή στους ασφαλισμένους που είναι αναγκασμένοι να κάνουν πολλαπλά τηλεφωνήματα για να κλείσουν διαφορετικά ραντεβού.
Αναρωτιόμαστε ποιος είναι ο λόγος που άλλαξε ο τρόπος χρέωσης και ποιος επωφελείται από την αλλαγή αυτή. Το σίγουρο είναι πάντως πως δεν επωφελούνται ούτε οι ασφαλισμένοι, αλλά ούτε και οι γιατροί. Θα θέλαμε επίσης να γνωρίζουμε αν έχει ενημερωθεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για την αλλαγή αυτή και τις συνέπειες που έχει στην τσέπη των ασφαλισμένων.
Κύριε Πρόεδρε
Ενόψει των προβλημάτων που πιστεύουμε ότι θα δημιουργηθούν από το υψηλό κόστος χρήσης των νέων τηλεφωνικών αριθμών, σας καλούμε να αναθεωρήσετε αυτήν σας την απόφαση, για το καλό των συμπολιτών μας που πλήττονται βάναυσα από την οικονομική κρίση. Ενώ θα επιθυμούσαμε να ενημερωθούμε για τους λόγους της μεγάλης αυτής αύξησης της χρέωσης.
Σε κάθε περίπτωση σας καλούμε να μην προχωρήσετε στην υλοποίηση μιας απόφασης που καθιστά ακόμη και το κλείσιμο ενός ραντεβού με το γιατρό, σε "ακριβή υπόθεση" για ασφαλισμένους που τα βγάζουν ήδη δύσκολα πέρα".


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου