Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΤΡΟΜΑΓΜΕΝΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ !


image313 Φτώχεια που δεν έχουμε ζήσει...

  • 0
     

Φτώχεια που δεν έχουμε ζήσει…
Δεν υπάρχει εύκολη λύση αν θέλουμε να παραμείνουμε στο ευρώ, τονίζει εκ νέου ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Στουρνάρας.
Εντός των επομένων ωρών ο κ. Στουρνάρας ολοκληρώνει το πακέτο με τις προτάσεις που θα παραδώσει την επόμενη εβδομάδα…
στον πρωθυπουργό και προετοιμάζεται για τις συναντήσεις που θα έχει στην Αθήνα με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και εν συνεχεία στο Βερολίνο με την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.

«Εμείς πρέπει να μείνουμε ζωντανοί, να κρατηθούμε κάτω από την ομπρέλα του ευρώ, γιατί μόνο αυτή η επιλογή μπορεί να μας προστατεύσει από φτώχεια που δεν έχουμε ζήσει», φέρεται σύμφωνα με την εφημερίδα Βήμα της Κυριακής να έχει πει ο Γιάννης Στουρνάρας απαντώντας ουσιαστικά σε όλους όσοι “εύκολα πολιτεύονται”.
«Οσοι διαφωνούν δεν είναι πιο αριστεροί από εμένα», -εκμυστηρεύεται ο υπουργός Οικονομίας- «ας σκεφθούν πως και από που μπορούν να βρεθούν 11,5 δισ. ευρώ για να κοπούν σε δύο χρόνια».
Ο κ. Στουρνάρας έχει πάρει τις αποφάσεις του. Το μεγάλο βάρος πέφτει στις περικοπές του κοινωνικού κράτους καθώς όπως υποστηρίζει: «Έχουμε το ακριβότερο κοινωνικό κράτος στην ευρωζώνη, δεν μπορούμε να το συντηρούμε άλλο με δανεικά».
«Ας μη γελιόμαστε. Αν δεν πάρουμε τα μέτρα τα οποία η τρόικα ζητούσε να ξεπερνούν τα 13,5 δις. ευρώ όταν ήρθε στην Αθήνα τον Ιούλιο, τότε απειλείται η παραμονή μας στο ευρώ. Και είπα στους αρχηγούς που γνωρίζουν την κατάσταση. Εγώ δε θέλω να είμαι αυτός που θα κρεμάσουν στο Σύνταγμα», προσθέτει σύμφωνα με την εφημερίδα ο κ. Στουρνάρας.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου