Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ Ή ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΑΙΔΟΎΡΙ ;

Φωτογραφία για Λίστα με 40 περίπου Μεσσήνιους στα χέρια του ΣΔΟΕ


 

Λίστα με 40 περίπου Μεσσήνιους στα χέρια του ΣΔΟΕ

 

Μπροστά σε μια σειρά προκλήσεων που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την επιτυχία ή την αποτυχία του στο νέο ρόλο που ανέλαβε, ως ειδικός γραμματέας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), βρίσκεται ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, Στυλιανός Στασινόπουλος.
Μία από αυτές, για πολλούς η σημαντικότερη, είναι και ο χειρισμός του ψηφιακού δίσκου που βρήκε στο νέο του γραφείο, αμέσως μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του. Σ’ αυτόν υπάρχουν τα ονόματα 1.727 Ελλήνων οι οποίοι, πριν από τις εκλογές του Μαΐου, έβγαλαν σε τράπεζες του εξωτερικού αδήλωτα χρήματα άνω των τριών (3) δισεκατομμυρίων ευρώ.
Ήδη ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση. Αφορμή για την εισαγγελική εντολή απετέλεσαν δημοσιεύματα στον Τύπο.
Τη σχετική έρευνα θα πραγματοποιήσει το ΣΔΟΕ, που καλείται να διενεργήσει ενδελεχή φορολογικό έλεγχο για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή και άλλα αδικήματα για όλα τα παραπάνω πρόσωπα, καθώς και να εντοπίσει εκείνους που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα χρήματα που διατηρούν σε τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη λίστα των ατόμων αυτών βρίσκονται και Μεσσήνιοι, που υπολογίζονται περίπου στους σαράντα (40).
 Το «Θ» επικοινώνησε με τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ κ. Στασινόπουλο, ο οποίος φυσικά δεν αρνήθηκε την ύπαρξη του ψηφιακού δίσκου. Εκείνο που μας είπε, όμως, είναι ότι ακόμα δεν έχει γίνει ενδελεχής έλεγχος των στοιχείων και, επομένως, δε γνωρίζει αν στη συγκεκριμένη λίστα βρίσκονται και Μεσσήνιοι πολίτες που έβγαλαν παρανόμως τα χρήματά τους στο εξωτερικό.
«Κοιτάξτε, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει επεξεργασία των στοιχείων και δεν είναι σίγουρο αν υπάρχουν και πολίτες του νομού μας. Κατά συνέπεια, δεν μπορώ να επιβεβαιώσω όσα ακούγονται. Όταν θα ξεκινήσει η διαδικασία και σύμφωνα με τις διασταυρώσεις στοιχείων που θα γίνουν, θα υπάρξουν και τα ανάλογα πρόστιμα» εξήγησε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου