Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Η ΓΑΪΔΟΥΡΙΝΗ ΜΑΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ


Βολιώτες έστησαν επικερδή επιχείρηση με κλεμμένα Ι.Χ.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, μετά την απολογία τους στον ανακριτή, οι δύο δράστες που είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση για κλοπές αυτοκινήτων, που μέχρι στιγμής τους είχε αποφέρει κέρδη 90.000 €. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε την περασμένη Παρασκευή και οι συλληφθέντες, ηλικίας 27 και 34 χρονών, ιδιωτικός υπάλληλος και φανοποιός, κάτοικοι Βόλου, κρίθηκαν προφυλακιστέοι.
Οι συλληφθέντες, αγόραζαν τρακαρισμένα Ι.Χ. σε εξευτελιστικές τιμές, και ζητούσαν από τον Αθηναίο συνεργό τους (που αναζητείται από την Αστυνομία), να κλέψει ίδιας μάρκας και χρώματος αυτοκίνητα, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν τα ανταλλακτικά του αυτοκινήτου στο τρακαρισμένο και να φαίνεται ότι έχει επισκευαστεί κι ότι είναι καινούργιο.
Όπως προέκυψε από την συνέχεια των αστυνομικών ερευνών από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, οι συλληφθέντες κατά το χρονικό διάστημα δράσης της οργάνωσης, είχαν παραδώσει προς πώληση στη μάνδρα πώλησης αυτοκινήτων, συνολικά τριάντα έξι αυτοκίνητα διαφόρων τύπων: Δεκατέσσερα SUZUKI JIMNY, έξι PEUGEOT 207/206, τρία SUZUKI SWIFT, δύο FORD FOCUS, δύο TOYOTA AYGO, ένα SUZUKI VITARA, ένα MITSYBISHI L200, ένα NISSAN NAVARA, ένα FORD RANGER, ένα TOYOTA YARIS, ένα SUBARU JUSTY, ένα RENAULT CLIO, ένα SUZUKI IGNIS και ενα SUZUKI 4X4. Από τα αυτοκίνητα αυτά κατασχέθηκαν τέσσερα, ως προϊόντα της παράνομης δράσης της οργάνωσης.
Οι συλληφθέντες μαζί με αγνώστους έως τώρα συνεργούς τους αφαιρούσαν αυτοκίνητα από διάφορες περιοχές της χώρας, τα οποία μετέφεραν στο Βόλο και στη συνέχεια τα αποσυναρμολογούσαν και τοποθετούσαν τα εξαρτήματά τους σε άλλα τρακαρισμένα ιδίου τύπου που ήδη είχαν αγοράσει μέσω διαδικτύου. Τα επισκευασμένα αυτοκίνητα τα πουλούσαν σε μικρότερες τιμές από αυτές που διατίθενται στην αγορά, προκειμένου να πετύχουν άμεση πώλησή τους.
Από κάθε όχημα αποκόμιζαν όφελος που κυμαίνετο από 2.000 € (για τα μικρά οχήματα) έως 10.000 € (για τα μεγάλα οχήματα). Το συνολικό κέρδος που αποκόμισαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, υπερβαίνει το ποσό των 90.000 €.  

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου