Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΓΑΙΔΑΡΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ ΜΕ 14 OFFSHORE

 

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ:Αγρότης της Αργολίδας με 14 Offshore!!!Η εφορία Ναυπλίου σηκώνει τα χέρια ψηλά! 

Ποια Ελβετία και ποιο Λιχτενστάιν…
…εδώ κοντά στο Κρανίδι Αργολίδας είναι ο φορολογικός παράδεισος.
Ούτε μια, ούτε δυο, αλλά 184 offshore εταιρείες υπάρχουν, αλλά μόλις 2 υπάλληλοι για να τις ελέγξουν. Το απίστευτο είναι ότι ενώ υπάρχουν ενδείξεις τεράστιας φοροδιαφυγής αφού έχει εντοπιστεί εταιρεία με 50.000 ευρώ μετοχικό κεφάλαιο και ακίνητα αξίας 5 εκατομμυρίων, ενώ υπάρχει περίπτωση αγρότη με … 14 εταιρείες Offshore στο όνομά του με έδρα τα νησιά Cayman ή ακόμα και περίπτωση που άνεργος να παρουσιάζεται ως εκπρόσωπος 6 (!) εταιρειών, το κράτος δεν ξέρει τι να κάνει!
Γιατί όλα αυτά;
Διότι πολύ απλά η εφορία του Ναυπλίου έχει να διαθέσει μόνο δυο υπαλλήλους που δεν προλαβαίνουν να κάνουν τίποτα!
Τι σημαίνει αυτό;
Ότι το όποιο αδίκημα έχει υπάρξει (και εδώ υπάρχουν ενδείξεις … καραμπινάτης φοροδιαφυγής) παραγράφεται στο τέλος του χρόνου.
Την ομολογία την έκανε ο ίδιος ο υπουργός. Προκειμένου να “αποσυμφορηθεί” η ΔΟΥ Ναυπλίου ο υφυπυργός Οικονομικών Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης ενημέρωσε τη Βουλή ότι βρίσκεται στο στάδιο της δημοσίευσης υπουργική απόφαση που αναθέτει στο Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Αθηνών τη διενέργεια τακτικού φορολογικού ελέγχου και λοιπών φορολογιών όλων των ανέλεγκτων χρήσεων offshore εταιρειών.
Όμως δεν είναι μόνο οι offshore, ουσιαστικά υπάρχουν 200.000 ανοιχτές φορολογικές υποθέσεις που επίσης παραγράφονται…Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου