Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΟΥ ΓΑΪΔΟΥΡΙΟΥ



Αύξησε τις υποχρεώσεις της χώρας το πάθος του Αντώνη Σαμαρά για την εξουσία...


Στις 2 Μαΐου του 2012, δημοσιεύματα του Τύπου αναφέρουν την ύπαρξη ενός καταλόγου με 77 εκκρεμότητες-υποχρεώσεις της νέας κυβέρνησης που αφορούν το συνολικό εύρος του κυβερνητικού έργου. Ο κατάλογος συντάχθηκε από το... (ποιοτικό) επιτελείο του τότε απερχόμενου Πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου.
Ο συγκεκριμένος κατάλογος αποτέλεσε τότε μια σαφέστατη προειδοποιήσει για την κρισιμότητα των περιστάσεων και -κυρίως- για την έλλειψη...
...χρόνου. Το αφελές πάθος του Αντώνη Σαμαρά για την ανάληψη της εξουσίας δένει τα χέρια της κυβέρνησης Παπαδήμου. Η υπόσταση της κυβέρνησης Παπαδήμου είχε εξαρχής υπονομευτεί από την τότε ακόμα μερικώς αντιμνημονιακή Ν.Δ. η οποία δεν έπαψε να αντιμετωπίζει την κυβέρνηση ως «ειδικού σκοπού» με μόνη αρμοδιότητα την ολοκλήρωση της διαγραφής μέρους του χρέους. Όλα τα άλλα, σε όλους τους υπόλοιπους τομείς, «πάγωσαν» ουσιαστικά από το Νοέμβριο του 2011.
Σήμερα, 5 μήνες μετά, πληροφορούμαστε ότι οι εκκρεμότητες – υποχρεώσεις της χώρας έφτασαν αισίως τις 89!
Συμπέρασμα; Την ώρα που θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε την σταθεροποίηση του κλίματος στην Ελλάδα από την επιτυχή ολοκλήρωση της διαγραφής χρέους, την ώρα που έπρεπε να ανασυνταχθούμε και να προωθήσουμε ταχύτατα τις μεταρρυθμίσεις, πολλαπλασιάζοντας τα θετικά και διορθώνοντας τα λάθη της προηγούμενης διετίας, η Ελλάδα βυθίστηκε στην προεκλογική ραστώνη επί 3 μήνες. Γιατί; Επειδή ο κ. Σαμαράς ήθελε να γίνει πρωθυπουργός και μάλιστα ένας πρωθυπουργός που θα αγωνιστεί για όλα εκείνα που κάποτε στηλίτευε.
Η χώρα και η εθνική οικονομία αποσταθεροποιήθηκαν, το πολιτικό σύστημα εισέπραξε ακόμα μεγαλύτερη φθορά, οι εκκρεμότητες της χώρας αυξήθηκαν, καμία ουσιαστική μεταρρύθμιση δεν προχώρησε και η διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας επιδεινώθηκε.
Κανείς δεν μιλά πια για "επαναδιαπραγμάτευση". Όλοι πια συζητούν για το νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, για μια νέα επίσημη δήλωση αποτυχίας του ελληνικού Δημοσίου...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου