Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΦΟΥΜΑΡΑ

Έπαιρνε χρήματα πολιτών για ανύπαρκτα ταξίδια που διοργάνωνε μέσω διαδικτύου 


Έπαιρνε χρήματα πολιτών για ανύπαρκτα ταξίδια που διοργάνωνε μέσω διαδικτύου

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε ένας 29χρονος ο οποίος εξαπατούσε πολίτες μέσω διαδικτύου σχετικά με υποτιθέμενα ταξίδια τα οποία διοργάνωνε μέσω διαδικτύου.
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε βάρος του για απάτη μέσω διαδικτύου κατ' εξακολούθηση.
Ο 29χρονος από την Θεσσαλονίκη είχε απασχολήσει τις αρχές και κατά το παρελθόν για παρόμοια υπόθεση. Διαφήμιζε τα ταξίδια σε διάφορα «προφίλ» ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, εισπράττοντας παράλληλα χρηματικά ποσά από πολίτες ως προκαταβολές.
Παράλληλα ο Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ότι χρήστες του διαδικτύου αν και είχαν πληρώσει για φθηνά πακέτα διακοπών που διαφημίζονταν σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, αυτά δεν πραγματοποιούνταν.
Από τη ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα που διενήργησαν στελέχη της Υπηρεσίας, ταυτοποιήθηκε ο 29χρονος ως ο διαχειριστής των επίμαχων προφίλ στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και οργανωτής των δήθεν ταξιδιωτικών πακέτων.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 29χρονου θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Με αφορμή το περιστατικό αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες:
  • Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις συναλλαγές που πραγματοποιούν μέσω του διαδικτύου και συγκεκριμένα να ελέγχουν την εγκυρότητα των ιστοσελίδων, μέσω των οποίων πραγματοποιούν ηλεκτρονικές αγορές ή κρατήσεις
  • Να επιλέγουν μόνο γνωστές και ασφαλείς ιστοσελίδες
  • Να χρησιμοποιούν προπληρωμένες κάρτες, ώστε να είναι διαθέσιμο αποκλειστικά και μόνο το ποσό που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί.
Σε περίπτωση που διαπιστώσετε ότι έχετε πέσει θύμα διαδικτυακής απάτης, απευθυνθείτε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα εξής στοιχεία επικοινωνίας:
• Τηλεφωνικούς αριθμούς: 210-6476464 και 210-6476461

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου