Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΦΑΕ ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ

 


Αποσύρονται κουλουράκια από τα ράφια σούπερ - μάρκετ με εντολή ΕΦΕΤ

Την άμεση ανάκληση – απόσυρση από την αγορά των προιόντων με την ονομασία «STEVIA, κουλουράκια χωρίς ζάχαρη με στέβια» ζήτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).
Στην κίνηση αυτή προχώρησε ο ΕΦΕΤ μετά την καταγγελία που δέχτηκε και αφορούσε το εν λόγω προϊόν. Σε αυτή αναφερόταν πως στο προϊόν «STEVIA, κουλουράκια χωρίς ζάχαρη με στέβια», περιέχεται η γλυκαντική ύλη γλυκοζίτες στεβιόλης (Ε960), της οποίας η χρήση, σύμφωνα με την Ενωσιακή Νομοθεσία, δεν επιτρέπεται για τη συγκεκριμένη κατηγορία τροφίμου.
Πρόκειται για το προϊόν «STEVIA, κουλουράκια χωρίς ζάχαρη με στέβια», σε συσκευασία των 330g, με ημερομηνίες λήξης 19/09/13, 28/09/13, 4/10/13 και 9/10/13. Το προϊόν παρασκευάζεται από την εταιρία ΒΙΟΛΑΝΤΑ ΑΕ (6o χλμ Τρικάλων – Καρδίτσας 42100 Τρίκαλα).
Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από την εταιρεία την άμεση ανάκληση / απόσυρση των συγκεκριμένων προϊόντων από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα συγκεκριμένα προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου