Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΓΑΪΔΟΥΡΕΣ ΕΜΠΟΡΟΙ ΒΡΕΦΩΝ


Θα πουλούσαν ένα αγοράκι για 11.000 ευρώ


Θα πουλούσαν ένα αγοράκι για 11.000 ευρώ
Για το ποσό των 10.000 ευρώ θα πουλούσε το μωρό της μία νεαρή Βουλγάρα, την οποία όμως πρόλαβε η υποδιεύθυνση ασφάλειας Ηρακλείου.
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε σήμερα το πρωί και η νεαρή Βουλγάρα με τη συμπατριώτισσα και συνεργό της πέρασαν το κατώφλι της υπηρεσίας.
Οι δύο γυναίκες είχαν σκοπό να πουλήσουν το νεογέννητο αγοράκι προς 10.000 ευρώ σε ζευγάρι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κάτι που τελικά δεν έγινε αφού το ζευγάρι ήταν ... από την υποδιεύθυνση ασφάλειας Ηρακλείου και τα λεφτά προσημειωμένα, αναφέρουν οι ίδιες πηγές. 
Οι γυναίκες πιάστηκαν στα πράσα και το παιδί σώθηκε την τελευταία στιγμή ενώ τώρα βρίσκεται στο νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις. Η ασφάλεια πάντως εξετάζει τώρα το ενδεχόμενο οι γυναίκες να ανήκουν σε ένα ευρύτερο κύκλωμα που διακινεί με αυτό τον τρόπο παιδιά στη βαλκανική.
Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται κάτι τετοι στην πόλη του Ηρακλείου. 
Στην ανακοίνωση της η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, αναφερόμενη στο περιστατικό επισημαίνει ότι
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαπές για πώληση βρέφους.
Η μητέρα του βρέφους μαζί με μία συνεργό της, επιχείρησαν να πωλήσουν βρέφος 36 ημερών, έναντι του ποσού των 11.000 ευρώ.
Συνελήφθησαν σήμερα το πρωί, στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, δύο αλλοδαπές υπήκοοι Βουλγαρίας ηλικίας 31 και 24 ετών, για πώληση βρέφους.
Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν στο Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, αστυνομικοί προσποιούμενοι το άτεκνο ζευγάρι, ήρθαν σε επαφή με 31χρονη υπήκοο Βουλγαρίας, η οποία είχε αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή, για την ανεύρεση «αγοραστή» βρέφους 36ημερών.
Αφού συμφώνησε η 31χρονη με το ζευγάρι των αστυνομικών το ποσό της πώλησης το οποίο ανερχόταν στις 11.000 ευρώ, κλείστηκε ραντεβού στο οποίο εμφανίστηκε η 31χρονη καθώς και η 24χρονη υπήκοος Βουλγαρίας μαζί με το βρέφος της. Αφού παρέλαβαν το χρηματικό ποσό συνελήφθησαν, ενώ το βρέφος μεταφέρθηκε για φιλοξενία στο Νοσοκομείο.
Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.
Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν σήμερα  στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου