Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΓΑΪΔΟΥΡΙΟΥ



Δικαστική απόφαση κατά του Βγενόπουλου

Δικαστική ήττα για τον Ανδρέα Βγενόπουλο αποτέλεσε η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία, απορρίφθηκε η αγωγή της Marfin Bank κατά του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, Δ.Τσιρώνη.
Οι καταγγελίες του πρώην βουλευτή επικεντρώνονταν στο ....
ότι, μέσω της Marfin Bank, ο όμιλος Βγενόπουλου δανειοδοτούσε τη Μονή Βατοπεδίου, για να συμμετέχει στη συνέχεια, μέσω των εταιριών της Rassadel και Madeus, σε χρηματιστηριακά ή μετοχικά παιχνίδια, με βάση και προς όφελος του ομίλου MIG του Ανδρέα Βγενόπουλου, στον οποίο ανήκε και η Marfin Bank.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες Τσιρώνη, ανάμεσα στην Τράπεζα και στον όμιλο Βγενόπουλου και τη Μονή Βατοπεδίου γινόταν παραπλάνηση επενδυτών , αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου στην Marfin με εκτεταμένη χρήση μετοχοδανείων κτλ.
Παράλληλα, οι δικαστές απόρριψαν την αγωγή του Ανδ. Βγενόπουλου και της Marfin Bank κατά του πρώην βουλευτή, με αποτέλεσμα να έχει «παγιδευτεί» ο Βγενόπουλος στην προσπάθεια του να διαφύγει των δικαστικών ευθυνών του.
Οι αποκαλύψεις
Υπενθυμίζουμε ότι ο κος Τσιρώνης κατά την περίοδο της διερεύνησης της υπόθεσης της Μονής Βατοπεδίου, δήλωνε πως ο επιχειρηματίας και Α.Βγενόπουλος μέσω της τράπεζας του είχε χορηγήσει υπέρογκα ποσά. Παράλληλα, ο κος Τσιρώνης έλεγε τότε πως η Μονή Βατοπεδίου είχε αγοράσει 30 εκατ ευρώ σε μετοχές του ΟΤΕ, το καλοκαίρι του 2007 καταγγέλλοντας παιχνίδια χειραγώγησης της τιμής της μετοχής μέσω των εταιρειών Rassadei Co Ltd και Madeus Ltd με δάνεια συνολικού ύψους 173.600.811 ευρώ.
Την ίδια περίοδο σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες οι τραπεζικές διασφαλίσεις που ζητούσε η Marfin από τη Μονή περιορίζονταν μόνο στο 50%, όταν η συνήθης πρακτική των εγγυήσεων από τις τράπεζες την ίδια εποχή κινούνταν στο 110% το ελάχιστο!
Παράλληλα, ο κος Τσιρώνης κατήγγειλε ότι μέρος των χρημάτων από την πώληση των μετοχών του ΟΤΕ , που περνούσαν στον όμιλο MIG είχε επενδυθεί σε hedge funds της τράπεζας Marfin στην Κύπρο , ενώ 6,3 εκα ευρώ σε μετοχές του Υγεία συμφερόντων επίσης του MIG και 4,79 εκατ. ευρώ σε μετοχές της Marfin Popular Bank. Ακόμη 10,4 εκατ.ευρώ είχαν δοθεί για την αγορά μετοχών της Vivartia που ήταν αντικείμενο εξαγοράς της MIG και 4 εκατ ευρώ στη singular Logic του ομίλου MIG! Παράλληλα , 21, 6 εκατ ευρώ είχαν χρησιμοποιηθεί για αγορές επενδύσεις προς τις γνωστές εταιρείες Torcaso Investment , Πάπιστας Συμμετοχική και Ανθεμιάς για τις ανταλλαγές των γνωστών οικοπέδων Βατοπεδίου με το Δημόσιο.
Δ.Τσιρώνης: Δεν μπορεί πλέον ΚΑΝΕΙΣ να με φιμώσει !
«Η μία μετά την άλλη , οι αγωγές και οι μηνύσεις που μου είχαν υποβάλλει ο κος Βγενόπουλος, ο όμιλος MIG και η Marfin bank απορρίπτονται από τα αρμόδια ελληνικά δικαστήρια και πέφτεις στο κενό η προσπάθεια τους να με εκφοβίσουν και να με φιμώσουν. Αυτό ήταν μόνο η αρχής και η συνέχεια έπεται για όλους αυτούς που αυτά τα χρόνια επιδίωξαν να με εξοντώσουν πολιτικά , ηθικά, οικονομικά και προσωπικά , επειδή είχα το σθένος να αποκαλύψω και να φέρω στην επιφάνεια τα σκάνδαλα για τα οποία ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη και για τα οποία θα λογοδοτήσουν σύντομα» δήλωσε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ για την εξέλιξη της αγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου