Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ





Γιώργος Τράγκας, ο απόλυτος Ελληνας: Βρίζει τη Μέρκελ, οδηγεί Πόρσε Καγιέν, έχει λογαριασμό στην Ελβετία

Εχει μια τέχνη: Τα τελευταία 30 χρόνια στα ΜΜΕ είτε κλαίει, βρίζει, ωρύεται, αυτοσαρκάζεται, καταγγέλλει θεούς και δαίμονες, ο Γιώργος Τράγκας «πουλάει». Σε κάθε τηλεοπτική ή ραδιοφωνική εμφάνισή του έχει κοινό. Φανατικούς εχθρούς ή φανατικούς φίλους, ένα μετράει για τον Γιώργο Τράγκα: να βρίσκεται στην επικαιρότητα και να πληρώνεται γι' αυτό.
Οι κυβερνήσεις πέφτουν, ο Τράγκας μένει. Φωνακλάς, χωρατατζής, Ελληναράς, λαϊκός, Δεξιός και ...πλούσιος -όπως ομολογεί ο ίδιος- και όπως αποδεικνύει η εμπλοκή του ονόματός του καθώς και του γιού του Ιωάννη Τράγκα στη λίστα Λαγκάρντ που δημοσιοποίησε ο Κώστας Βαξεβάνης στο περιοδικό Hot Doc το περασμένο Σάββατο και περιείχε πάνω από 2.000 ονόματα Ελλήνων με καταθέσεις στην τράπεζα HSBC. Είναι το απόλυτο προϊόν της Ελλάδας της Μεταπολίτευσης -πολύ «επανάσταση» και πολλά λεφτά.
Είναι τόσες οι προκλήσεις και τα μέτωπα που έχει ανοίξει στο δημόσιο βίο της χώρας επί τουλάχιστον 30 χρόνια που ο βίος και η πολιτεία του θα απαιτούσε σύγγραμμα, αν βρισκόταν εθελοντής συγγραφέας. Με τον πλούτο που απέκτησε ο Γιώργος Τράγκας θα μπορούσε να εκπροσωπεί την πιο πετυχημένη συνταγή: Kαι κριτική στο σύστημα και λεφτά σε λογαριασμό στην Ελβετία.

Στόχος του οι Τροϊκανοί και η Μέρκελ
Προεκλογικά έγραψε σελίδες δημοσιογραφικής αντίστασης ξεφωνίζοντας με όλα τα επίθετα που διαθέτει η ελληνική γλώσσα τους εκπροσώπους των δανειστών και την γερμανίδα καγκελάριο. Σε μια από τις συνεντεύξεις του αφού πέρασε γενιές δεκατέσσερις τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Λουκά Παπαδήμο στο τέλος, όταν ο χρόνος για το ακριβώς της ώρας υπολειπόταν κατά δύο λεπτά, μίλησε και για τον εαυτό του.
Και περιέγραψε την πορεία του, το καλώς νοούμενο «θράσος» του, την παιδική του αθωότητα στην αρχή, τις διώξεις του στη συνέχεια... έκλαψε.
Έκλαψε για τον εγγονό του, που είναι μόλις ενός έτους μωράκι... Για το μέλλον του, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ελπίδα ότι μέχρι τότε θα καλυτερέψει η κατάσταση. Και ταύτισε τον εγγονό του με τον ελληνικό λαό.
Στην καθημερινή του εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM δίνει ρέστα φτάνοντας σε ακρότητες με αποκορύφωμα τον χαρακτηρισμό ξ*κ*λι*ρα που χρησιμοποίησε για την Ανγκελα Μέρκελ. Το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο επέβαλε πρόστιμο 25.000 ευρώ δίνοντάς του την ευκαιρία να ...ξανακλάψει.
Ο Γιώργος Τράγκας μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη, εξέφρασε τη λύπη του για το πρόστιμο και με δάκρυα στα μάτια, αναφέρθηκε στα όσα λένε οι Γερμανοί για τους Έλληνες και την υποτιθέμενη τεμπελιά τους.
«Στα 63 μου, μου λένε πως είμαι ένα είδος στο βαλκανικό νότο, που είναι τεμπέλικο, ρουφιάνικο. Και ρωτάω. Εγώ δουλεύω από τα 16 μου! Έχω δουλέψει μέρα νύχτα, μισό αιώνα. Γιατί ακούμε όλοι μας πως είμαστε τεμπέληδες και απατεώνες;» είπε ο Γιώργος Τράγκας.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο δημοσιογράφος, μετά το πρόστιμο που επεβλήθη στον ραδιοφωνικό σταθμό όπου εργάζεται, υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία δεν έγινε δεκτή.

Εγινε εξώφυλλο στην Bild
Ο Γιώργος Τράγκας γεννήθηκε στο Μεταξουργείο, όπου και μεγάλωσε. Σε πολύ νεαρή ηλικία ξεκίνησε να δημοσιογραφεί στην εφημερίδα «Βραδυνή», στην οποία και εργάστηκε για πάρα πολλά χρόνια. Εκτός από δημοσιογράφος, στο χώρο του Τύπου έχει διατελέσει και εκδότης (με την εφημερίδα «Χώρα» και το περιοδικό «Crash», μεταξύ άλλων).
Στην τηλεόραση, παρουσίαζε, τη δεκαετία του 1990, το σόου «Viva» στον σταθμό του ΑΝΤ1. Σήμερα παρουσιάζει πολιτικές εκπομπές στο EXTRA 3. Συμμετείχε επίσης σε κεντρικά δελτία ειδήσεων διάφορων τηλεοπτικών σταθμών (κυρίως του πρώην Alter), ως πολιτικός σχολιαστής.
Στο ραδιόφωνο, διατηρεί εκπομπή στον σταθμό Real FM.

Ο Τράγκας και ο Ζιάγκας
Ο Τράγκας έγινε γνωστός στο πανελλήνιο από ένα περιστατικό που συνέβη το 1988, όταν ήταν ανταποκριτής του «Ελεύθερου Τύπου» στο Χέρφιλντ του Λονδίνου, όπου τότε νοσηλευόταν ο πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου.
Ο Τράγκας στις ανταποκρίσεις του παρουσίαζε την κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού ως πολύ χειρότερη σε σχέση με τα επίσημα ιατρικά ανακοινωθέντα του νοσοκομείου και τους ανταποκριτές των υπόλοιπων εφημερίδων. Επίσης σχολίαζε δηκτικά την ερωτική σχέση του πρωθυπουργού με την τότε νεαρή αεροσυνοδό Δήμητρα Λιάνη. Αυτό εκνεύρισε πάρα πολύ το περιβάλλον του πρωθυπουργού, με αποτέλεσμα ο ιδιαίτερος γραμματέας του Ανδρέα Παπανδρέου, Μιχάλης Ζιάγκας, αρχικά να ξυλοκοπήσει με γροθιές τον Τράγκα μέσα στο νοσοκομείο και στη συνέχεια να τον κυνηγήσει στους κήπους του νοσοκομείου χτυπώντας τον άσχημα με κλωτσιές και χαστούκια.
Το γεγονός ότι ένας κεντροδεξιός, εύπορος δημοσιογράφος, βρίζει τη Μέρκελ και παριστάνει ότι είναι αντιμνημονιακός κέντρισε το ενδιαφέρον των ξένων δημοσιογράφων και ο Γιώργος Τράγκας έγινε πρωτοσέλιδο στην «κίτρινη» Bild, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα.
Εκεί ο Γιώργος Τράγκας υποστηρίζει: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους Γερμανούς, αλλά έχω ένα πρόβλημα με την Άνγκελα Μέρκελ. Συμπεριφέρεται σαν δεύτερος Χίτλερ, με μεθόδους δικτάτορα. Εμείς οι Έλληνες να γίνουμε μικροί και η Γερμανία να μεγαλώνει» δήλωσε.
Από την πλευρά του, ο δημοσιογράφος της εφημερίδας, Πολ Ρονζχάιμερ, ο οποίος πήρε την συνέντευξη, επισημαίνει ότι «ο κ. Τράγκας θυμώνει όταν μιλά για την καγκελάριο. Την χαρακτηρίζει ένα κρύο πρόσωπο, μια γυναίκα χωρίς συναισθήματα. Οι άνθρωποι υποφέρουν, δεν έχουν τίποτα να φάνε, τα φάρμακα λείπουν. Δεν μπορεί να χειροτερεύει η κατάσταση. Και ως εκ τούτου πρέπει να κάνουμε κάτι γι' αυτούς, Μέρκελ...». Δεν καταλάβαμε αν τον πίστεψε, βέβαια.

Ο τσολιάς με το φέσι
Στη διαφήμιση για το περιοδικό του Crash ο Γιώργος Τράγκας ντύθηκε τσολιάς με φέσι και έχοντας απέναντί του γιγαντοαφίσα της Ανγκελα Μέρκελ σήκωνε ηρωικά τη φουστανέλα δείχνοντας στη γερμανίδα καγκελάριο τα απόκρυφά του, υποτίθεται. Ο 63χρονος περφόρμερ της ελληνικής ραδιοτηλεόρασης είναι ικανός για όλα προκειμένου να δώσει ζωή στα έντυπα που εκδίδει τα οποία δεν σημειώνουν μεγάλες πωλήσεις.
Από το στόμα του δεν γλίτωσε κανείς. Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Θόδωρος Πάγκαλος, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο Πολ Τόμσεν, ο Φίλιπ Ρέσλερ είναι τα πρόσφατα θύματά του. Αλλά και παλαιότερα ο Γιώργος Τράγκας δεν δίσταζε να κατακεραυνώνει την κυβέρνηση Καραμανλή και ειδικά τον Θόδωρο Ρουσόπουλο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο «τσολιάς» Τράγκας ζει πλουσιοπάροχα, κάνει διακοπές στην Ευρώπη και στη Μύκονο, οδηγεί Πόρσε Καγιέν. O «Φράγκας» όπως τον αποκαλούσε ο συγχωρεμένος Νίκος Κακαουνάκης φέρεται να διαθέτει βίλα στη Νότια Γαλλία, οικία στο Παρίσι και εξοχικό στη Μύκονο.

Η λίστα Λαγκάρντ
«Να πάρει! Δεν το δέχομαι ο άρχων του Αντιμνημονίου Γιώργος Τράγκας να συμπεριλαμβάνεται στη λίστα Λαγκαρντ. Απαράδεκτη προβοκάτσια», έγραψε στο τουίτερ του, ειρωνικά, ο Άδωνις Γεωργιάδης, σχετικά με τη λίστα Λαγκαρντ που περιλαμβάνει το όνομα του εκδότη και του γιού του Ιωάννη.
Αυτό ήταν ! Ο Γιώργος Τράγκας βρήκε την ευκαιρία, μετά τη δημοσιοποίηση του ονόματός του που περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ, να ξαναβγεί στην επικαιρότητα. «Αφοδεύουν πάνω μου» ωρύεται στις εκπομπές του και ισχυρίζεται ότι «δεν υπάρχει λίστα Λαγκάρντ. Υπάρχει λίστα Τράγκας. Ο Τράγκας είναι το πρόβλημα».
Ο ίδιος είχε πάντως φροντίσει να διαψεύσει ότι διαθέτει λογαριασμό στην Ελβετία πριν κυκλοφορήσει η λίστα. Ισχυρίζεται ότι έκλεισε τον εν λόγω λογαριασμό στην ελβετική τράπεζα πριν από το 2001. «Στη δεκαετία του '90, πριν από 20 ακριβώς χρόνια, ξεκίνησα ως καταθέτης-αποταμιευτής στην τάπεζα Midland Αθηνών. Η τράπεζα αυτή εξαγοράστηκε από την HSBC αργότερα. Το 2000-2001, δηλαδή πριν από περίπου 12 χρόνια εγώ έπαψα να είμαι πελάτης αυτής της τράπεζας» έγραψε την Παρασκευή στο προφίλ του στο facebook. Το επανέλαβε και σε δύο τηλεοπτικές του εκπομπές.
Αυτό που πλήγωσε όμως πρωτίστως τον Γιώργο Τράγκα είναι το σχόλιο του Δημήτρη Μητρόπουλου στα Νέα όπου τον περιέγραφε με κόκκινη φόρμα apres ski να καλοπερνάει στο Παρίσι με την παρέα του ενώ στην Ελλάδα κατήγγειλε το Μνημόνιο και την Μέρκελ. Τα Νέα καυτηρίαζαν «αυτούς που έκαναν καριέρα στη δημόσια ζωή καταγγέλλοντας με τον πιο άγαρμπο τρόπο τους άλλους, χωρίς ποτέ κανείς να καταγγέλλει τους ίδιους. Η Ελλάδα του Τράγκα -και των ομοίων του- είναι μια διαρκής Ρουάντα χωρίς αίμα. Μπορείς να πετσοκόβεις και να χοντροκόβεις χωρίς να λερώνεσαι».

Και η απάντηση Τράγκα : «Η δημοσιογραφία της Κατοχής»
«Επειδή κάποιοι αφοδεύουν δημοσιογραφικά απέναντι σε μένα στα 63 μου. Επειδή ζω σε μία χώρα που δεν υπάρχει τίποτε νόμιμο η τίποτε που να σε προστατεύει, είναι χώρα σε ζόφο σε κατοχή και προκειμένου να εξυπηρετούνται οι δυνάμεις κατοχής συνεργαζόμενες εφημερίδες ή συνεργαζόμενοι δημοσιογράφοι σε δίνουν κατ" ευθείαν χωρίς κουκούλα. Ήθελα λοιπόν να ήξερα ποιους Έλληνες εγώ πετσόκοψα, με ποιανών αίμα είμαι αιματοβαμμένος. Επειδή εγώ ως εύπορος δημοσιογράφος και μεγαλοπαραγωγός στράφηκα κατά του μνημονίου τα 3 τελευταία χρόνια ερχόμενος σε σύγκρουση ακόμη και με πολιτικούς φίλους μου ακόμη και με τα συμφέροντά μου είμαι για αφόδευση; Ε;
Αυτή είναι η δημοσιογραφία της κατοχής. Ειλικρινά σας μιλάω τίποτε δεν με έχει ενοχλήσει τις τελευταίες τρεις ημέρες όπως αυτό. Από που και ως που αγαπητέ κ. Μητρόπουλε. Ήξερα εγώ ότι είμαι σε συρραφή μυστικών υπηρεσιών. Εγώ πήρα συνέντευξη από τον κ. Διώτη κι αύριο θα παίξω το ηχογραφημένο όπου τον πιέζω και μου λέει ότι με μια ματιά θα καταλάβεις ότι είναι συρραφή μυστικών υπηρεσιών. Προϊόν».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου