Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΑΠΑΓΩΓΕΙΣ



 
 
Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του απαχθέντος και των δραστών
Αυτοί είναι οι απαγωγείς του 26χρονου Μάριου

Σε αδιέξοδο βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας  για τον εντοπισμό του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου που απήχθη στις 10 Αυγούστου από συμμορία με εγκέφαλο έναν 72χρονο οικογενειακό του φίλο. Η άρνηση των φερόμενων ως δραστών να πουν οτιδήποτε και να αποκαλύψουν που έχουν κρύψει το νεαρό οδήγησε την Αστυνομία μετά από εισαγγελική διάταξη να δημοσιοποιήσει τόσο τα στοιχεία του όσο και τις φωτογραφίες του, αλλά επίσης και τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των φερόμενων ως δραστών.
Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση εκτιμούν ότι ενδεχομένως κάποιοι πολίτες θα αναγνωρίσουν το πρόσωπο του νεαρού και θα δώσουν στοιχεία που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό του.
Σύμφωνα με την Αστυνομία ο 72χρονος οικογενειακός φίλος τηλεφώνησε στις 10 Αυγούστου στο κινητό του 26χρονου την ώρα που βρισκόταν στο εξοχικό του σπίτι στο Διακοφτό με τη μητέρα του. Ο Μάριος έφυγε αφηρημένα από το σπίτι και έκτοτε χάνονται τα ίχνη του.
Την ίδια ημέρα οι απαγωγείς τηλεφώνησαν στην 75χρονη μητέρα του οφθαλμίατρο και διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών και ζήτησαν 620.000 ευρώ  για να τον δει, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, ζωντανό.
    
Η μητέρα κατάφερε μετά από 7 ημέρες και αφού μίλησε αρκετές φορές με το γιο της να μαζέψει περίπου 350.000 ευρώ όταν όμως ζήτησε πριν δώσει τα λύτρα να μιλήσει με το παιδί της οι απαγωγείς αρνήθηκαν.  Αυτό έβαλε σε υποψίες την 75χρονη και ενημέρωσε αμέσως την Αστυνομία. Στήθηκε γιγαντιαία επιχείρηση και οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής με τη συνδρομή της ΕΥΠ κατάφεραν στις 16 Οκτωβρίου να συλλάβουν έξι άνδρες και μια γυναίκα. Όπως προέκυψε οι δράστες αφού δεν κατάφεραν να πάρουν από τη μητέρα του νεαρού τα λεφτά σχεδίαζαν να απαγάγουν την οφθαλμίατρο όμως οι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν τις κινήσεις τους έβαλαν φρένο στα σχέδια τους. Τόσο στην Αστυνομία όσο και τον ανακριτή οι συλληφθέντες κρατούν το στόμα τους κλειστό και δεν αποκαλύπτουν τίποτα για την υπόθεση. 

O 26χρονος απαχθείς Μάριος Παπαγεωργίου

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Σχετικά με την εξιχνίαση υπόθεσης απαγωγής 26χρονου ημεδαπού, ανακοινώνεται ότι με σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, δίνονται στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες και η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος των επτά  ατόμων, τα οποία συνελήφθησαν για την υπόθεση αυτή, από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.
Πρόκειται για τους:
1.    ΜΙΧΑΛΕΑΚΟ Πέτρο του Φωτίου και της Ελένης, που γεννήθηκε το 1941 στη Μεσσηνία
2.    ΚΟΡΕΝΤΙΟ Αριστείδη του Γεωργίου και της Ευανθίας, που γεννήθηκε το 1967 στη Νίκαια
3.    ΤΑΜΠΑΚΑΚΗ Βασίλειο του Ιωάννη και της Άννας, που γεννήθηκε το 1977 στον Πειραιά
4.    ΜΠΑΚΑΚΗ Γεράσιμο του Ιωάννη και της Άννας, που γεννήθηκε το 1981 στη Νίκαια
5.    ΜΠΑΣΑΝΤΗ Αναστάσιο του Μιλτιάδη και της Μεγαλουσιάνας, που γεννήθηκε το 1955 στην Κουμάνη Μεσαρίας Άνδρου Κυκλάδων
6.    ΧΪΚΑΛΗ Παναγιώτη του Λεονάρδου και της Ισμήνης, που γεννήθηκε το 1968 στους Αγίους Αναργύρους
7.    ΤΑΜΠΑΚΑΚΗ Ευγενία του Ιωάννη και της Άννας, που γεννήθηκε το 1976 στον Πειραιά
Σε βάρος των παραπάνω ασκήθηκε ποινική δίωξη για: α) διεύθυνση, συγκρότηση, ένταξη σε δομημένη και με διαρκή δράση εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων αρπαγής, β) αρπαγή κατά συναυτουργία με σκοπό εξαναγκασμού παθόντος ή κάποιου άλλου σε πράξη για την οποία δεν έχει υποχρέωση και γ) απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία με σωματική βία κατά προσώπου και απειλές ενωμένες με επικείμενο κίνδυνο ζωής.
Η δημοσίευση των στοιχείων ταυτότητας και της ποινικής δίωξης αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και για την αποκάλυψη της τυχόν τέλεσης εκ μέρους τους ομοειδών πράξεων.
Επιπλέον, δίνονται στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και η φωτογραφία του απαχθέντα ημεδαπού, για τον εντοπισμό του οποίου συνεχίζονται οι έρευνες από τις Αστυνομικές Αρχές.
Πρόκειται για τον:
•    ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Μάριο-Παρασκευά του Αλέξανδρου και της Βαρβάρας, που γεννήθηκε το 1986 στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου