Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΣΟΚ ΑΠΟ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΓΑΪΔΟΥΡΙΩΝ ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ

«Μου ρούφηξαν την περιουσία» - Συγκλονιστικές μαρτυρίες στη δίκη των εκβιαστών τ





«Μου ρούφηξαν την περιουσία» - Συγκλονιστικές μαρτυρίες στη δίκη των εκβιαστών της Θεσσαλονίκης


 «Μου ρούφηξε όλη την περιουσία». Αυτό είπε ένα από τα θύματα του κυκλώματος εκβιαστών και τοκογλύφων της Θεσσαλονίκης περιγράφοντας την περιπέτεια που έζησε «παγιδευμένος» στα δίχτυα τους ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.
Η δίκη του πολυμελούς κυκλώματος το οποίο εξαρθρώθηκε πριν μερικούς μήνες και της οποίας «εγκέφαλος» φέρεται να είναι ένας 36χρονος Ελληνοσύριος που είχε εμπλακεί και στα διοικητικά της ΠΑΕ Ηρακλής, ξεκίνησε την Πέμπτη με την κατάθεση ενός 30χρονου γιου ιδιοκτήτη γνωστής αντιπροσωπείας αυτοκινήτων της Θεσσαλονίκης.
Οπως κατάθεσε ο 30χρονονος λόγω των συσσωρευμένων χρεών του, υποχρεώθηκε να δανειστεί χρήματα από τον 36χρονο. Συγκεκριμένα είπε πως δανείστηκε τμηματικά συνολικά πάνω από 200.000 ευρώ, με μηνιαίο τόκο 8% «επειδή -όπως μου είπε- ήμουν καλός πελάτης».
Οταν, όμως, η σπείρα των εκβιαστών- τοκογλύφων άρχισε να του ζητά την αποπληρωμή των χρεών ξεκίνησε, όπως είπε, ο εφιάλτης του.
Αρχισε να δέχεται απειλές κατά της ζωής του, ενώ δύο μέλη του κυκλώματος - «φουσκωτοί»- τον απήγαγαν δύο φορές για εκφοβισμό.
Οπως είπε ο 30χρονος απαντώντας σε σχετική ερώτηση της εισαγγελέως, τμηματικά επέστρεψε στον 36χρονο πάνω από 500.000 ευρώ σε μετρητά, ενώ του μεταβίβασε δύο ακίνητα, από τα οποία το ένα το επαναγόρασε λίγο καιρό αργότερα.
«Ήθελε να ρουφήξει όλη την περιουσία μου. Με πίεζε να του μεταβιβάσω ακόμη και τις μετοχές τής αντιπροσωπείας», τόνισε, προσθέτοντας πως: «Δεν έχω τίποτα να χάσω. Ναι, φοβάμαι. Είμαι ζωντανός-νεκρός».
Συνολικά, στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται 12 άτομα, μεταξύ των οποίων ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης με τη σύζυγό του και ένας δικηγόρος. Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ 3 Γιώργος Φερέτης, ο οποίος στις αρχές του χρόνου είχε αφεθεί ελεύθερος μετά την απολογία του με χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ.
Συνολικά, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, το παράνομο περιουσιακό όφελος που είχε αποκομίσει το κύκλωμα από το 2006 έως την εξάρθρωσή του προσεγγίζει τα 2,5 εκατ. ευρώ.
Για να νομιμοποιήσουν τα «μαύρα χρήματα» τα μέλη του κυκλώματος αγόραζαν σπίτια, πολυτελή αυτοκίνητα και κοσμήματα.
Ο 36χρονος, που είναι προφυλακιστέος και σε λίγο καιρό συμπληρώνεται το 18μηνο της προσωρινής κράτησης, φέρεται να δάνεισε το ποσό των 514.000 ευρώ στην ΠΑΕ με αντάλλαγμα την εκχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Ακόμη το κύκλωμα πουλούσε προστασία σε νυχτερινά μαγαζιά της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου