Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΜΙΑ ΓΑΪΔΟΥΡΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ ΣΤΗΝ ΕΤ-3

Ποια είναι η Αννα Ευθυμίου που αναλαμβάνει πρόεδρος στην ΕΤ3Ποια είναι η Αννα Ευθυμίου που αναλαμβάνει πρόεδρος στην ΕΤ3

Με τη μία μάθαμε ότι αυτή η δροσερή Γρεβενιώτισσα όχι μόνο ήταν αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ αλλά θα αναλάβει και τη διοίκηση της ΕΤ3. Αυτό κι αν είναι έκπληξη !
H αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και δικηγόρος Αννα Ευθυμίου, προορίζεται για την θέση της προέδρου της διοικούσας επιτροπής της ΕΡΤ3.
Είναι δημοτική σύμβουλος στο δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ στο βιογραφικό της αναφέρεται η πολιτική διαδρομή της, από τη ΔΑΠ ΝΔΦΚ, την ΟΝΝΕΔ και τη ΝΔ. Μιλάει άπταιστα αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά.
Ύστερα από πολλές διαβουλεύσεις των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, η πενταμελής διοικούσα θα απαρτίζεται από τρία στελέχη της ΝΔ, ένα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα είναι ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Δημήτρης Γιακουμέλος και ένα στέλεχος της ΔΗΜΑΡ.
Για το πρόσωπο της Αννας Ευθυμίου δεν υπήρξαν ιδιαίτερες ενστάσεις από την τρικομματική κυβέρνηση αφού θεωρείται σχετικά άφθαρτη αλλά και αναγνωρίσιμη. Άλλωστε ο ανδρικός πληθυσμός της ΕΤ3 μάλλον με... καλό μάτι θα δει την τοποθέτησή της αφού θα αναβαθμίσει αισθητικά το κανάλι.

Το βιογραφικό της
Η Αννα Ευθυμίου γεννήθηκε στα Γρεβενά και από το 1990 ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Ο πατέρας της, Ταξιάρχης, είναι καθηγητής φιλόλογος και κατάγεται από τον Πύργο Ιθώμης Καρδίτσας. Η μητέρα της, Ελένη, είναι δημόσιος υπάλληλος και κατάγεται από το Σπήλαιο Γρεβενών.
Είναι πτυχιούχος του τμήματος Νομικής της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και από την άνοιξη του 2004 ασκεί το επάγγελμα της μάχιμης δικηγορίας στη Θεσσαλονίκη.
Από τον Απρίλιο του 2010 μέχρι και το Δεκέμβριο του 2010 διετέλεσε Αναπληρώτρια Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας στη Γραμματεία Νέων Τεχνολογιών, Έρευνας και Καινοτομίας, υπεύθυνη για τα θέματα Βορείου Ελλάδος.
Στο τελευταίο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας εκλέχτηκε μέλος της Πολιτικής Επιτροπής, το πιο νεαρό σε ηλικία.
Από τον Ιανουάριο του 2011 έχει οριστεί Αναπληρώτρια Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας στη Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων, υπεύθυνη για τα θέματα Βορείου Ελλάδος ενώ από το 2011 είναι Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Φαν του Αντώνη Σαμαρά
Προεκλογικά η Αννα Ευθυμίου όργωσε τη Βόρεια Ελλάδα προκειμένου να βοηθήσει την επικράτηση του Αντώνη Σαμαρά και της ΝΔ.
Στις Σέρρες όπου είχε πάει για να προετοιμάσει την επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ είχε εμφανιστεί βέβαιη για την αυτοδυναμία της ΝΔ και απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλα κόμματα.
«Τα μηνύματα είναι θετικά, ο κόσμος είναι λογικό να έχει μία δικαιολογημένος να είναι οργισμένος, καθώς μέρος του βιοτικού του επιπέδου να έχει χαθεί, αλλά κανείς δεν θέλει να υπάρξει την επόμενη μέρα χάος, δεν μπορεί να βρεθεί λύση σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, μόνο μία αυτοδύναμη κυβέρνηση μπορεί να εγγυηθεί την επιτυχία. Θέλουμε να κυβερνήσουμε με λυμένα τα χέρια, δεν υπάρχει Κυβέρνηση όπου για να ληφθεί μία απόφαση θα πρέπει να πάρεις τηλέφωνο 15 άτομα τα οποία ενδέχεται να σε καταψηφίσουν» είχε δηλώσει η κυρία Ευθυμίου αλλά διαψεύστηκε από την πραγματικότητα.
Καυστική από την πλευρά της όσον αφορά τη δημιουργία νέων κομμάτων και την Αριστερά εμφανίστηκε η κ. Ευθυμίου η οποία κατηγόρησε τα πρώτα για έλλειψη σχεδίου και οράματος τα οποία θέτουν σε κίνδυνο την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και η ύπαρξη τους αποτελεί «φιλί της ζωής για το ΠΑΣΟΚ», δήλωση η οποία προκάλεσε έντονες συζητήσεις στην αίθουσα.
Από την άλλη η κ. Ευθυμίου επιτέθηκε στην Αριστερά κατηγορώντας την ευθέως για τα λουκέτα στις επιχειρήσεων, την πτώση στον τουρισμό. Ωστόσο αρνητικές εντυπώσεις προκάλεσε η τοποθέτησή της περί σύνδεσης της Αριστεράς με τους κουκουλουφόρους και τις επιθέσεις σε βάρος πολιτικών προσώπων, τονίζοντας πως «ο κ. Σαμαράς θα βγάλει τις κουκούλες», χωρίς όμως να κάνει αναφορά στο πως θα επιτευχθεί η πάταξη των φαινόμενων πολιτικής βίας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου