Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗΣ ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΣΤΟ BBC

Παρουσιαστής του BBC βίαζε από το 1959 αγόρια και κορίτσια στην Βρετανία 



Παρουσιαστής του BBC βίαζε από το 1959 αγόρια και κορίτσια στην Βρετανία


Σοκαρισμένη είναι η βρετανική κοινωνία από την εξομολόγηση ορισμένων γυναικών πως έχουν πέσει θύματα βιασμού του παρουσιαστή του BBC, Τζίμυ Σάβιλε.
Σύμφωνα με την Guardian, το δίκτυο ITV έδειξε ένα ντοκυμαντέρ στο οποίο πέντε γυναίκες εξομολογήθηκαν την τραγική τους εμπειρία.
Ο Σάβιλε πέθανε πέρσι σε ηλικία 84 ετών και σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, είχε βιάσει και κακοποιήσει σεξουαλικά 60 παιδιά, ηλικίας από 13 έως 16 ετών, ορισμένα εκ των οποίων μέσα στις εγκαταστάσεις του καναλιού.
Οι καταγγελίες ξεκίνησαν ήδη από το 1959 και εκτείνονται ακόμη και μέχρι το 2006 οπότε και ο Σάλιβε είχε επιτεθεί σε νεαρές ασθενείς σε νοσοκομεία για τα οποία συγκέντρωνε χρήματα.
Το «ανατριχιαστικό» της υπόθεσης είναι επίσης ότι το κανάλι το BBC παρόλο που γνώριζε για τα περιστατικά δεν έκανε το παραμικρό για να σταματήσει. Μετά και την προβολή του ντοκιμαντέρ του ITV, πολλές πόλεις αφαίρεσαν τιμητικές πλάκες που είχαν αφιερώσει στη μνήμη του και ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, ζήτησε εξηγήσεις από το BBC.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου