Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

ΚΟΜΠΙΝΑ ΑΠΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ




Συμμορία 81 Ρομά στην Πάτρα έστησε κομπίνα εκατομμυρίων ευρώ

Προκαταρκτική εξέταση του ΣΔΟΕ που κατατέθηκε στο οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη φέρνει στο φως αποκαλυπτικά στοιχεία για τη δράση συμμορίας Ρομά η οποία είχε εξαπατήσει δεκάδες εταιρείες στο εξωτερικό αλλά και το Ελληνικό Δημόσιο.
Παράλληλα έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών αφήνει σαφής αιχμές σε βάρος υπαλλήλων του Ε Τελωνείου Πειραιά που εκτελώνιζαν παράνομα τα εμπορεύματα που εισήγαγε το κύκλωμα από την Ινδία , την Κίνα και άλλες χώρες.
Η δικογραφία περιλαμβάνει τα ονόματα 81 ατόμων από τα οποία συνελήφθησαν 29, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν 300.000 ευρώ, πλάκες χρυσού και λίρες καθώς και 17 πολυτελέστατα αυτοκίνητα.
Το κύκλωμα εξαπατούσε εμπορικές εταιρείες του εξωτερικού προκαλώντας ζημιά 3,5 εκατομμυρίων ευρώ ενώ εκτελώνισαν παράνομα προϊόντα αξίας αξίας 2,6 εκατομμυρίων ευρώ.
Συμμετείχαν σε εκθέσεις στο εξωτερικό και έκλειναν εμπορικές συμφωνίες χρησιμοποιώντας είτε γνήσια έγγραφα που είχαν υπεξαιρέσει από τράπεζες ή εταιρείες κούριερ είτε με πλαστά χαρτιά που έφτιαχναν με τη συνδρομή λογιστών και δικηγόρων που δούλευαν για λογαριασμό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου