Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

ΤΣΑΚΩΣΑΝ ΤΑ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑΕξαρθρώθηκε κύκλωμα που διέπραττε απάτες σε βάρος επιχειρηματιών...

 

Σπείρα που διέπραττε απάτες μεγάλης αξίας σε βάρος επιχειρηματιών, με «βιτρίνα» εταιρεία την οποία είχαν συστήσει τα μέλη της, εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής.
Από την αστυνομία σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος επτά ατόμων, έξι Ελλήνων και μίας αλλοδαπής, εκ των οποίων ...
συνελήφθη ένας 58χρονος που φέρεται ως αρχηγικό μέλος της σπείρας.
Τα μέλη της σπείρας παρουσιάζονταν ως έμποροι με μεγάλη οικονομική επιφάνεια σε επιχειρηματίες και αφού κέρδιζαν την εμπιστοσύνη τους, προέβαιναν στην προμήθεια μεγάλων ποσοτήτων καταναλωτικών και άλλων προϊόντων, τα οποία εξοφλούσαν με μεταχρονολογημένες ακάλυπτες επιταγές.
Για τον σκοπό αυτό είχαν συστήσει εταιρεία και είχαν νοικιάσει αποθήκη στο Κορωπί και στη συνέχεια στην περιοχή των Καλυβίων.
Τα μέλη της σπείρας, στη συνέχεια, πωλούσαν τα προϊόντα σε άλλους εμπόρους σε χαμηλές τιμές. Τα κέρδη από τις παράνομες δραστηριότητές τους υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 1.240.000 ευρώ.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν 57 περιπτώσεις απάτης σε βάρος επιχειρηματιών. Ο αριθμός των επιταγών που έχουν εκδοθεί από την εταιρεία της σπείρας και οι οποίες στην συνέχεια σφραγίστηκαν, ανέρχεται στις 121, ενώ εκτιμάται ότι ο συνολικός αριθμός των επιταγών που έχουν διακινηθεί υπερβαίνει τις 200.
Στην αποθήκη στην περιοχή των Καλυβίων βρέθηκαν διάφορα εμπορεύματα τα οποία αναγνωρίσθηκαν και αποδόθηκαν στους κατόχους τους.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου