Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΗΣΥΧΙΑ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΦΕΡΩ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ

http://newpost.gr/post/162034/prokatarktiki-gia-ton-kathigiti-poy-apeilise-allodapous-mathites-oti-tha-ferei-ti-xrysi-aygi-/

Προκαταρκτική για τον καθηγητή που απείλησε αλλοδαπούς μαθητές ότι «θα φέρει τη Χρυσή Αυγή» 

Με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής, Ιωάννη Κουμέντου, διετάχθη διεξαγωγή Προκαταρκτικής Εξέτασης, για το απίστευτο συμβάν στο 46ο Γυμνάσιο Νεάπολης Εξαρχείων, που έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων.
Το ιστορικό
Ένας καθηγητής απείλησε για άγνωστο λόγο τους αλλοδαπούς μαθητές της Α΄ Γυμνασίου ότι θα φέρει την Χρυσή Αυγή για να τους  χτυπήσει!
Αμέσως, οι έλληνες μαθητές αντέδρασαν έντονα, υπερασπίζοντας τους αλλοδαπούς συμμαθητές τους.
Επιπλέον, ο καθηγηγής φέρεται να απέβαλε από την τάξη τους έλληνες μαθητές που υπερασπίστηκαν τα παιδιά που προέρχονται από άλλες χώρες.
Σε δηλώσεις της στο star.gr , η διευθύντρια του σχολείου κυρία Βάντα Τσέλιου η οποία δεν διέψευσε το περιστατικό σημείωσε: «Κάποιο περιστατικό έχει συμβεί αλλά το σημαντικό σε ένα χώρο είναι η γενική κουλτούρα που υπάρχει και όχι αν μια μέρα στραβώσαμε.»
Και πρόσθεσε: «Είναι πράγματα που όπως ξέρετε γίνονται. Δεν υπάρχει κανένας χώρος που να είναι απαλλαγμένος από αυτές τις απόψεις. Εμείς εδώ πέρα είμαστε 500 νοματαίοι συνεπώς είναι φυσικό να υπάρχει και αυτή η άποψη. Όμως αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ποια είναι η πολιτική του σχολείου. Δεν μπορώ να σας πω κιόλας ότι εδώ είναι ο παράδεισος».
Η κυρία Τσέλιου ξεκαθάρισε, ταυτόχρονα, ότι «η πολιτική του σχολείου μας δεν είναι ρατσιστική αλλά διακριτά αντίθετη από αυτή. Η κουλτούρα μας δεν έχει καμία σχέση με διακρίσεις. Εμείς εδώ και δέκα χρόνια έχουμε στο σχολείο μας πάντοτε προγράμματα για την ενίσχυση των αλλοδαπών μαθητών. Επίσης εδώ και τέσσερα χρόνια έχουμε τμήματα ένταξης δηλαδή ειδικής αγωγής. Εγώ λέω πως αυτή είναι η κουλτούρα τώρα αν μέσα σε αυτό υπάρξει ένα περιστατικό, το σχολείο έχει τα αντισώματα  του για να το αντιμετωπίσει με εσωτερικές διαδικασίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου