Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΡΧΙΓΑΙΔΑΡΟΣ ΠΑΠΑΣ







Ιερέας έβαζε 13χρονους να γλείφουν σαντιγί από τα γόνατά του

Το γύρο του κόσμου μέσω του διαδικτύου κάνουν οι φωτογραφίες που απεικονίζουν 13χρονους μαθητές, αγόρια και κορίτσια, του σχολείου Salesians High School στην Πολωνία να γλύφουν σαντιγί από τα γόνατα του καθολικού ιερέα και διευθυντή του σχολείου, Μαρσίν Κοζίρα.
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Sun, ο ιερέας σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί τον εαυτό του, ισχυρίζεται ότι το γεγονός ότι τα παιδιά γονατίζουν για να γλείψουν από τα γόνατά του τη σαντιγί δεν συνιστά τίποτα περισσότερο από μια «τελετή μύησης» των παιδιών που για πρώτη χρονιά φοιτούν στο σχολείο.
Ισχυρίστηκε, επίσης, ότι δεδομένου ότι η τελετή αυτή επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και κανείς δεν έχει διαμαρτυρηθεί για αυτή, θεώρησε ότι δεν είναι κάτι που ενοχλεί ή κάτι μεμπτό.
Μάλιστα, οι φωτογραφίες είχαν αναρτηθεί στον ιστότοπο του σχολείου, αλλά αποσύρθηκαν μόλις κυκλοφόρησε η είδηση.
Ενα από τα παράδοξα της υπόθεσης είναι ότι αρκετοί από τους γονείς των μαθητών που απεικονίζονται να γλείφουν τη σαντιγί από τα γόνατα του ιερέα, τον... υπερασπίστηκαν!
Εστειλαν, μάλιστα και επιστολή, στην οποία αναφέρουν ότι δεν ήταν για σαντιγί αλλά αφρός ξυρίσματος και ότι κανένα από τα παιδιά δεν υποχρεώθηκε να τον φάει. Τόνισαν, επίσης ότι δεν πρόκειται να κάνουν μήνυση στον ιερέα.
Η υπεύθυνη ενός πολωνικού ιδρύματος για παιδιά, χαρακτήρισε τη συμπεριφορά «ακατάλληλη» και ανέφερε πως τα όρια ξεπεράστηκαν. Ωστόσο, όπως τονίζει, φαίνεται ότι ο σκοπός της συγκεκριμένης πράξης δεν ήταν άλλος από τη διασκέδαση. «Οι γονείς, όμως, πρέπει να μιλήσουν με τα παιδιά για αυτές τις φωτογραφίες», κατέληξε.
Μετά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών, τοπικοί εισαγγελείς ξεκίνησαν έρευνα, ωστόσο, ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να καταθέσουν μήνυση σε βάρος του ιερέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου