Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΧΩΡΟ ΤΑ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ





Ο «Καιάδας» και ο «Καραισκάκης» της Χρυσής Αυγής σε ρόλο... αστυνομικού

Η έφοδος της Χρυσής Αυγής σε πανηγύρια και λαϊκές αγορές με μπροστάρηδες εκλεγμένους Βουλευτές να παίζουν το ρόλο της αστυνομίας κάνοντας έλεγχο σε αλλοδαπούς μετανάστες που πωλούσαν την πραμάτεια τους, έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση σύσσωμου του πολιτικού κόσμου.
Οι εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες σε Ραφήνα και Μεσολόγγι με τους Χρυσαυγίτες να καταστρέφουν πάγκους και να διώχνουν τους αλλοδαπούς, προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια ο οποίος ζήτησε από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να ληφθούν όλα τα νόμιμα μέτρα εναντίον κάθε υπευθύνου που αντιποιείται την ιδιότητα του κρατικού λειτουργού ανεξάρτητα από την κομματική του θέση ή την βουλευτική ιδιότητα.
Στο Μεσολόγγι, με επικεφαλής τον βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση γνωστό από την εμφάνισή του και ως «Καραϊσκάκης», κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής επισκέφθηκε το πρωί την λαϊκή αγορά Μεσολογγίου και σε ρόλο...αστυνομικού έκαναν ελέγχους σε μετανάστες μικροπωλητές ενώ κατέστρεψαν και τρεις πάγκους.
Λίγες ώρες νωρίτερα στη Ραφήνα μέλη της Χρυσής Αυγής , ανάμεσα τους και ο βουλευτής Γιώργος Γερμενής, ο οποίος είναι πιο γνωστός ως «Καιάδας» εξαπέλυσαν χθες βράδυ επίθεση σε αλλοδαπούς πλανόδιους μικροπωλητές που είχαν στήσει τους πάγκους με την πραμάτεια τους σε πανηγύρι της Ραφήνας.
Έντονα αντέδρασαν όλα τα πολιτικά κόμματα. «Πράξεις παρανόμων» χαρακτηρίζει τις ενέργειες της Χρυσής Αυγής το ΠΑΣΟΚ που με ανακοίνωσή του για τα όσα συνέβησαν στη Ραφήνα, καλεί τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν.Δένδια «να αφήσει τα μεγάλα λόγια και να επιβάλει την τάξη».
Ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη σειρά του, τονίζει ότι «επιχειρείται να εμπεδωθεί κλίμα φασιστικής τρομοκρατίας» ενώ έντονα αντέδρασε και το ΚΚΕ στα όσα συνέβησαν στη Ραφήνα, καλώντας το λαό να μην ανεχθεί τη δημαγωγική δράση της Χρυσής Αυγής.
«Η κυβέρνηση, που στα λόγια καταδικάζει τα 'τάγματα εφόδου', έχει την ευθύνη για αυτά τα διαρκώς αυξανόμενα φασιστικά κρούσματα με διάφορα θύματα και πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα» σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου