Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΚΒΙΑΣΤΗΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK ΤΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ



 

30χρονος απειλούσε -μέσω facebook- νεαρή κοπέλα με βίντεο ερωτικού περιεχομένου

 

Ένας 30χρονος κατηγορείται πως, μέσω facebook, εκβίαζε νεαρή κοπέλα, με την απειλή ότι θα δημοσίευε στο διαδίκτυο βίντεο ερωτικού περιεχομένου με την ίδια, όταν ήταν ανήλικη. Ως αντάλλαγμα απαιτούσε να έρθουν σε σεξουαλική επαφή ή να του δώσει χρήματα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία της 21χρονης στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, άγνωστο άτομο την απειλούσε μέσω προφίλ που διατηρούσε στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης «Facebook», ότι θα δημοσίευε το σχετικό βίντεο ερωτικού περιεχομένου. Από την ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα των αστυνομικών, που έγινε στο πλαίσιο της άρσης του απορρήτου και σε συνεργασία με τις εταιρείες του συγκεκριμένου διαδικτυακού χώρου, ταυτοποιήθηκε ως δράστης ο 30χρονος.
Σε έρευνα που έγινε σήμερα στο σπίτι του κατηγορούμενου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, στα αρχεία του οποίου βρέθηκε τόσο το επίμαχο προφίλ στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης όσο και ο λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω του οποίου γινόταν η σύνδεση στο επίμαχο προφίλ. Επιπλέον, βρέθηκε πλήθος λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που παραπέμπουν σε έτερους λογαριασμούς χρηστών στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης «Facebook», οι οποίοι ερευνώνται για τυχόν διάπραξη αξιόποινων πράξεων.
Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής που κατασχέθηκε θα αποσταλεί στην Διεύθυνση Εγκληματικών Ερευνών, προκειμένου να εξεταστεί και να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός των ανωτέρω λογαριασμών καθώς και οι καταγεγραμμένες συνομιλίες των ως άνω προφίλ.
Σε περιπτώσεις τέτοιου είδους παρενοχλήσεων, αλλά και παραβίασης στοιχείων υπολογιστή και προσωπικών δεδομένων μέσω του διαδικτύου, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
•    Τηλεφωνικά στους αριθμούς 210-6476464 και 210-6476461
•    Στέλνοντας e–mail στο 11012@hellenicpolice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου