Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΡΕ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΣΙΡΟΠΙ


 

 

  
Ανάκληση σιροπιού γλυκόζης για ζαχαροπλαστική και σιροπιού φράουλας...


Ο ΕΦ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Επισήμου Ελέγχου Ασφάλειας και Ποιότητας των τροφίμων για την παρακολούθηση των προσθέτων και των χρωστικών ουσιών και σε συνεργασία με τη
Χημική Υπηρεσία Βόλου του Γενικού Χημείου του Κράτους, διαπίστωσε τη διακίνηση προϊόντος «Αμυλοσιρόπιο Γλυκόζη για Ζαχαροπλαστική», το οποίο βρέθηκε να περιέχει θειώδη σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από τα ανώτατα επιτρεπτά επίπεδα.
Επιπλέον, η παρουσία των θειωδών στο συγκεκριμένο προϊόν δεν αναγραφόταν στην επισήμανση, ως όφειλε, καθώς αποτελεί αλλεργιογόνο συστατικό.
Πρόκειται για το προϊόν «Αμυλοσιρόπιο Γλυκόζη για Ζαχαροπλαστική», σε συσκευασία των 400 g, με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας : 30/07/2013. Το προϊόν συσκευάζεται από την εταιρεία «Παρμενόπουλος Ανέστης – Βιοτεχνία Ζαχαρωδών Προϊόντων», Πανουργιά 25, Λαμία.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε από την ανωτέρω ελληνική επιχείρηση την άμεση ανάκληση / απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί την παρτίδα του ανωτέρω προϊόντος , να μην το καταναλώσουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου