Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΙ ΓΑΪΔΟΥΡΙΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Υπερήλικος υπάλληλος στη Βουλή - Επιστημονικός Σύμβουλος ετών 87 


Υπάλληλος Βουλής ετών 87 - Πόσο πληρώνεται και τι δουλειά κάνει

 

Οι «ξεχασμένοι» υπάλληλοι της Βουλής, φαίνεται να έχουν περάσει από καιρό τα τέταρτα -άντα κι όμως, ενώ οι μισθοί τους ξεπερνούν κατά πολύ τα πενιχρά έσοδα των συνομηλίκων τους, οι δραστηριότητές τους διαφέρουν ελάχιστα.
Όπως αναφέρει το Έθνος της Κυριακής, τα 9 μέλη του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, διαθέτουν δικαίωμα ισοβιότητας, αφού η θητεία τους λήγει μόνο σε περίπτωση που αποβιώσουν. Η ισόβια θέση τους στο Κοινοβούλιο, συνοδεύεται από σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου μερικής απασχόλησης, γεγονός που ουσιαστικά σημαίνει ότι δεν είναι υποχρεωμένοι να έχουν συγκεκριμένο ωράριο (εκτός από τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου, ο οποίος είναι πλήρους απασχόλησης) ενώ υπάρχουν για να δίνουν τα φώτα τους «όποτε και αν» (!) χρειαστεί.
Οι ηλικίες των μελών ξεπερνούν τα 60 χρόνια. Συγκεκριμένα ο μικρότερος είναι 60 ετών, τρεις είναι 63 ετών κι άλλος ένας 64, άλλοι δύο είναι 67 και 69 ετών ενώ ο μεγαλύτερος σε ηλικία είναι 87 ετών, γεννημένος το 1925!
Πόσα χρήματα παίρνουν όμως οι υπέργηροι υπάλληλοι της Βουλής; Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, όλοι τους είναι εγνωσμένης αξίας καθηγητές σε ανώτατα πανεπιστημιακά ιδρύματα και μαζί θέση τους σε αυτά ή τη σύνταξή τους η συνολική μηνιαία αμοιβή τους φτάνει τα 2.500 ευρώ, ενώ ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου, που θεωρείται πλήρους απασχόλησης παίρνει μισθό (μαζί με τις υπερωρίες και τα έξοδα κίνησης) 7.200 μηνιαίως
Όσο για τις αρμοδιότητες ου Επιστημονικού Συμβουλίου, δεν είναι και πιο κουραστικές από αυτές ενός μέσου ηλικιωμένου: Συγκεκριμένα το Συμβούλιο συνεδριάζει μόνο μία φορά το μήνα, ενώ την τελευταία φορά τους είχαν δοθεί 4 υποθέσεις από τις οποίες επίλυσαν τις 2, αποδεικνύοντας ότι το συγκεκριμένο όργανο δεν έχει και ιδιαίτερο φόρτο εργασίας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου