Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Γιάννης Καρούζος


 

Ο επιχειρηματίας-κουμπάρος του Μειμαράκη

Ως τον άνθρωπο που χτυπούσε ακίνητα σε τιμές εξωπραγματικές στην Αττική και την Κρήτη και χωρίς να υπολογίζει το χρήμα, εμφανίζεται ο επιχειρηματίας κ. Γιάννης Καρούζος και η εταιρεία του «Carouzos Constructions».
Άλλωστε ο κ. Καρούζος δεν ήταν άγνωστος στην Ηρακλειώτικη αγορά καθώς από το 1995 έκανε μπίζνες στον τομέα της μαζικής εστίασης με τα καταστήματα Jackson, New York, Aveniou κ.α  Όμως το πάρτι με τα ακίνητα είχε προκαλέσει σεισμούς στην Κρητική αγορά, καθώς κανείς δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την προέλευση των χρημάτων.
Πριν από τέσσερα χρόνια ο κ. Καρούζος τάραξε τα νερά του Ηρακλείου στην προσπάθειά του να αναγείρει μία υπεραγορά στην περιοχή της Αλικαρνασσού, κοντά στο αεροδρόμιο. Να φανταστεί κανείς ότι για 25 στρέμματα οικοπέδου που αγόρασε από το δήμο Αλικαρνασσού είχε προσφέρει σχεδόν 8 εκ. ευρώ όταν άλλες εταιρείες, οι οποίες είχαν ενδιαφερθεί για την αγορά του δεν πρόσφεραν παραπάνω από 3,7 εκ. ευρώ! Αίσθηση επίσης είχε προκαλέσει στην αγορά το deal με τον κ. Γιάννη Σμπώκο, που λέγεται ότι για την αγορά οικοπέδου από τον μεγαλοξενοδόχο της Ελούντας είχε συμφωνήσει να πληρώσει το ποσό των 10 εκ. ευρώ.
Συμμετοχές εμφανίζει επίσης και σε ακίνητα φιλέτα στο κέντρο της Αθήνας, επιδεικνύοντας μία απίστευτη φλέβα ρευστότητας που έκανε πολλούς να τον παρομοιάζουν με τράπεζα!
Μεσίτες και επιχειρηματίες που παρακολουθούσαν τα τελευταία χρόνια την πορεία του στην αγορά του real estate, δεν μπορούσαν να εξηγήσουν τα ιλιγγιώδη ποσά που ξόδευε ο επιχειρηματίας, υποστηρίζοντας ότι έδινε τα τριπλάσια, αρκεί να έπαιρνε ακίνητα –φιλέτα. Αξιοπερίεργη υπήρξε η δραστηριότητά του στην περιοχή του Ηρακλείου από όπου κατάγεται, καθώς εκτιμάται από ανθρώπους της αγοράς ότι τα ποσά που είχε ξοδέψει ξεπερνούν τα 100 εκ. ευρώ, εντάσσοντας στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας περισσότερα από 1.000 στρέμματα.  Το περίεργο είναι ότι αγόραζε ακόμη και δασικά οικόπεδα που για να οικοδομηθούν θα έπρεπε να αποχαρακτηριστούν.
Τα τελευταία χρόνια είχε επιδοθεί σε μπαράζ εξαγοράς οικοπέδων και κατοικιών έναντι δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, έχοντας στα σχέδιά του την κατασκευή γραφείων, εμπορικών κέντρων, πολυτελών κατοικιών. Στο μάτι πάντως ξεκίνησε να μπαίνει με την υπεραγορά που σχεδίαζε στην περιοχή του Ηρακλείου.
Λέγεται ότι από τότε ο εμπορικός κόσμος της Κρήτης ξεκίνησε να βλέπει καχύπτοτα την δράση του επιχειρηματία που σκορπούσε ευρώ σαν «μαρουλόφυλλα» και στο παρασκήνιο, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που (προφητικά) θεωρούσαν ότι πίσω από την εταιρεία κρύβονται άλλα συμφέροντα.
Η αγορά βοούσε. Ίσως για αυτό ο επιχειρηματίας αναγκάστηκε αιφνιδίως να επισκεφτεί τότε το Νομαρχιακό συμβούλιο Ηρακλείου προκειμένου να καθησυχάσει την τοπική αυτοδιοίκηση και την τοπική κοινωνία για την «ταπεινή» του συνεισφορά.
«Δεν κρύβεται κάποιος από πίσω από την εταιρεία. Είμαστε μόνο εμείς και είμαστε συντοπίτες», ήταν τα λόγια του προς τους έκπληκτους νομαρχιακούς συμβούλους, διαφημίζοντας την πλούσια επιχειρηματική του δράση.
Το «Θέμα» είχε ασχοληθεί στο παρελθόν με την υπερδραστήρια εταιρεία real estate και η εξήγηση που δόθηκε από κύκλους του επιχειρηματία τότε για τις αθρόες αγορές, ήταν η μεγάλη αγάπη του ιδρυτή της εταιρείας και της συζύγου του Ρεβέκκας για την Κρήτη. «Κατάγεται από το Ηράκλειο και ενδιαφέρεται να επενδύσει στον τόπο του» ήταν η μόνιμη επωδός.
Ο ίδιος ο επιχειρηματίας, μιλώντας στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Ηρακλείου (σ.σ είχε γνωμοδοτήσει αρνητικά για την ανέγερση του εμπορικού), είχε παραδεχτεί ότι μόνο στην περιοχή του Ηρακλείου είχε επενδύσει πάνω από 20 εκ. ευρώ σε οικόπεδα. Προέτασσε το κοινό συμφέρον για την ανάπτυξη του ακινήτου και δέλεαρ τις δεκάδες θέσεις εργασίας που θα δημιουργούσε.
Ξαφνικά όμως ο πολύς κ. Καρούζος με την ρευστότητα που θα ζήλευαν και Ρώσοι μεγιστάνες σίγησε. Τα ίχνη της εταιρείας άρχισαν να χάνονται και στο προσκήνιο επανήλθε και πάλι αυτές τις μέρες με την υπόθεση Μεϊμαράκη. Από εκεί έγινε γνωστό ότι βάρεσε λουκέτο! Οι λόγοι προφανείς αφού όπως αποκάλυψε στις διωκτικές αρχές ο πρώην συνεταίρος του στόχος ήταν να εξαφανιστούν όλα τα ένοχα ίχνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου