Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ


Εικόνες-σοκ: Οδοστρωτήρας συνέθλιψε Κινέζο διαδηλωτή

Οδοστρωτήρας συνέθλιψε Κινέζο διαδηλωτή

Σοκαρισμένη είναι η παγκόσμια κοινή γνώμη από τις σκληρές εικόνες που έρχονται από την Κίνα και δείχνουν έναν οδοστρωτήρα να συνθλίβει ένα νεαρό διαδηλωτή, ο οποίος είχε ξαπλώσει στο οδόστρωμα, προκειμένου να εμποδίσει την πορεία του μηχανήματος.

Ο νεαρός Χε Ζι Ηούα ζούσε στο χωριό Τσανγκσά της επαρχίας Χουνάν, το οποίο η κυβέρνηση αποφάσισε να αξιοποιήσει για εμπορικούς σκοπούς, ζητώντας από τους κατοίκους να μετεγκασταθούν. Όπως ήταν αναμενόμενο, εκείνοι αντέδρασαν και στην προσπάθειά τους να σταματήσουν τα έργα, έκλεισαν το δρόμο, ενώ ο νεαρός ξάπλωσε στο οδόστρωμα.
Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ο αντιδήμαρχος της περιοχής έδωσε εντολή στο χειριστή του οδοστρωτήρα να συνεχίσει την πορεία του, αγνοώντας το νεαρό διαδηλωτή, με αποτέλεσμα να τον συνθλίψει ζωντανό.
Σύμφωνα με καταγγελίες των κατοίκων του χωριού, οι τοπικές αρχές επιχείρησαν να συγκαλύψουν το περιστατικό, στέλνοντας ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας για να αντιμετωπίσουν το πλήθος και να κρύψουν τη σορό. Μάλιστα, προσέφεραν και χρήματα στην οικογένεια του άτυχου άνδρα, προκειμένου να μην δημοσιοποίησει το περιστατικό.
Η Daily Mail σημειώνει πάντως πως, καθώς είναι αδιευκρίνιστο ακριβώς τι φαίνεται στις φωτογραφίες, δεν αποκλείεται το περιστατικό να ήταν και ατύχημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου