Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΕ ΔΙΚΗ (;) ΤΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ



 
 

Θα αποφασίσει το δικαστικό συμβούλιο
Παραπομπή Κούβελου σε δίκη προτείνει ο εισαγγελέας

Την παραπομπή σε δίκη του επιχειρηματία Ισίδωρου Κούβελου για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας σε ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες, ζητεί, με πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών, ο εισαγγελέας Κωνσταντίνος Τζαβέλας. Το συγκεκριμένο αδίκημα είναι σε βαθμό κακουργήματος.
Η υπόθεση, που αφορά στο 1.000.000 δολάρια που φέρεται να «έβγαλε» στο Λονδίνο ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη, έγινε γνωστή από τον επικεφαλής εισαγγελέα της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, Παναγιώτη Νικολούδη, σε τοποθέτησή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Μάλιστα, για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε ζητηθεί από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αθανάσιο Κατσιρώδη, η άρση της βουλευτικής ασυλίας της κυρίας Μπακογιάννη, αίτημα το οποίο εκκρεμεί στη Βουλή.
Πλέον, τον τελικό λόγο έχει το Συμβούλιο Εφετών, το οποίο θα αποφασίσει εάν θα κάνει ή όχι δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα.
Εν τω μεταξύ, η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής θα συνεδριάσει την Τετάρτη, προκειμένου να συζητήσει το θέμα της άρσης της βουλευτικής ασυλίας της κυρίας Ντόρας Μπακογιαννη και του κ. Δημήτρη Παπαδημούλη.
Συγκεκριμένα, η επιτροπή θα κληθεί να γνωμοδοτήσει για την υπόθεση με το «αδήλωτο» 1.000.000 δολάρια που βρέθηκαν σε λογαριασμό τους ζεύγους Κούβελου - Μπακογιάννη, αλλά και για τη μήνυση που έχει υποβάλει η κυρία Τζούλια Αλεξανδράτου κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, όταν αυτός χαρακτήρισε το περίφημο ροζ DVD ως «κραυγαλέα περίπτωση φοροδιαφυγής».
Να σημειωθεί ότι η επιτροπή θα γνωμοδοτήσει ανω αυτοί που θα αποφασίσουν εάν θα αρθεί η ασυλία, είναι οι βουλευτές στην Ολομέλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου