Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΕΤΡΩΓΕ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΚΛΙΜΑ


Ήταν στραβό το...Κλήμα, το ΄φαγε κι ο πρώην υπουργός!


Ήταν στραβό το...Κλήμα, το ΄φαγε κι ο πρώην υπουργός!

Οι μεγάλες εκτάσεις στη νότα Μεσαρά, οι αγορές του πρώην υπουργού και η βιτρίνα της κυπριακής εταιρείας
Ρωτώντας πας στην πόλη....λέει μια παροιμία, όμως επειδή οι εποχές άλλαξαν και πλέον υπάρχουν πινακίδες, χάρτες και ταξιδιωτικοί οδηγοί  ρωτώντας μπορείς να μάθεις πολλά άλλα πράγματα, όπως για παράδειγμα που υπάρχουν εκτάσεις-φιλέτα για να προλάβεις ,ενώ κατέχεις πολιτικό αξίωμα, να τις αγοράσεις και να τις αξιοποιήσεις στο μέλλον ,εμφανίζοντας ως αγοραστή κάποιον άλλο. Όλα αυτά βέβαια με την προϋπόθεση να έχεις κοντά σου ένα καλό «κολλητό»
Γιατί στην Ελλάδα ζούμε και όλοι γνωρίζουμε την  «πολυσχιδή» δραστηριότητα που αναπτύσσουν ορισμένοι, όταν υπουργοποιούνται.
Έτσι από έγκυρη πηγή μάθαμε πως αποκτήθηκε από πρώην υπουργό μεγάλη έκταση (βουνοπλαγιά)  με πανοραμική θέα, στο Κλήμα . Και για όσους δεν γνωρίζουν ο οικισμός  Κλήμα βρίσκεται στα νότια του νομού Ηρακλείου στην Κρήτη. Είναι μια υπέροχη περιοχή με θέα στον κάμπο της Μεσσαράς και στην θάλασσα, όπου πλέον  πολλά σπίτια έχουν ανακαινισθεί και χρησιμοποιούνται ως εξοχικές κατοικίες. Μ’ άλλα λόγια πρόκειται για ένα εξελισσόμενο θέρετρο διακοπών.
Ο πρώην υπουργός λοιπόν, την περίοδο που κατείχε το αξίωμα του υπουργού ,επισκέφθηκε τη Μεσαρά. Εκεί συναντήθηκε με φορείς της περιοχής και κατοίκους, ανάμεσα τους κι ένας «κολλητός» του. Ο εγκάρδιος εναγκαλισμός, τα φιλιά και η χαρά του τότε υπουργού προς τον «κολλητό» του, έκαναν εντύπωση στους υπόλοιπους της μάζωξης αφού με το που πάτησε το πόδι του στο χώρο λες και υπήρχαν μόνο οι δυο τους ενώ ο υπόλοιπος κόσμος έγινε «ορατός» μετά από λίγα λεπτά στον υπουργό.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε, με τα καθιερωμένα μεγάλα λόγια που εκστομίζουν οι υπουργοί σε τέτοιες περιστάσεις. Δεν πέρασαν λίγες ημέρες και αιφνιδιαστικά ο «κολλητός» εξελίχθηκε σε μεσίτη και άρχισε να αγοράζει διαδοχικά τη μια έκταση μετά την άλλη στην πρώτη βουνοπλαγιά της περιοχής Κλήμα με θέα προς την θάλασσα.
Η δραστηριότητα του αυτή παραξένεψε τους κατοίκους κι έτσι κάποιος που τον ήξερε καλά τον ρώτησε που βρήκε τόσα χρήματα και αγοράζει τη βουνοπλαγιά-φιλέτο και για λογαριασμό ποιού. Η απάντηση του ήταν πως η αγορά γίνεται από τη μεριά του για λογαριασμό Κυπριακής εταιρείας. Όμως επειδή στις κλειστές κοινωνίες τίποτα δεν μένει κρυφό, δεν άργησε να γίνει γνωστό πως πίσω από την συγκεκριμένη οικοπεδική έκταση βρίσκονταν ο υπουργός.
Τώρα θα μου πείτε πως η αγορά του ακινήτου στο Κλήμα, μέσω Κυπριακής εταιρείας, είναι ένα πταίσμα,  μπροστά στα υπόλοιπα ακίνητα που έχει αποκτήσει ο πρώην υπουργός στη διάρκεια της πολιτικής του καριέρας.. ίσως.
Όμως δείχνει κάτι σημαντικό, ότι δηλαδή στην Ελλάδα η εκλογή στη Βουλή και η απόκτηση κυβερνητικών αξιωμάτων δεν γίνεται για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του Λαού . Για κάποιους (δυστυχώς πολλούς όπως τα γεγονότα φανερώνουν) είναι απλά το προκάλυμμα ώστε να πλουτίσουν με παράνομους ή ημιπαράνομους τρόπους κάνοντας χρήση των ευνοϊκών νόμων που οι ίδιοι ψηφίζουν.
Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει δηλαδή, σε μια χώρα που φιγουράρει στην πρώτη θέση της διαφθοράς σ’ επίπεδο Ευρώπης και που σύντομα ,εάν και εφόσον τα εκκολαπτόμενα σκάνδαλα που βλέπουν το φώς της δημοσιότητας επιβεβαιωθούν από τις Δικαστικές Αρχές (όνειρο ζω μην με ξυπνάτε), θα μας ζηλέψουν η Νότια Κορέα και η Σομαλία που κρατούν τα σκήπτρα της διαφθοράς στον Κόσμο. Και που ξέρουμε… ίσως να μπορέσουν  τότε τα σαΐνια μας να εξασφαλίσουν και πρόσθετα έσοδα  παραδίδοντας ιδιαίτερα μαθήματα στους αρχάριους και αδαείς που θέλουν να τους μοιάσουν...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου