Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ


 
Μετά το δημοσίευμα που τον εμπλέκει σε αγοραπωλησία ακινήτων
Παραιτήθηκε από πρόεδρος της Bουλής ο Μεϊμαράκης

Σε αναστολή των καθηκόντων του προχωρά ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης μετά τα δημοσιεύματα που τον φέρουν ως εμπλεκόμενο σε υπόθεση «ξεπλύματος μαύρου» χρήματος μέσω αγοροπωλησιών ακινήτων.
Ειδικότερα, σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι «Ο Πρόεδρος της Βουλής καλεί σήμερα το απόγευμα τους Αντιπροέδρους της Βουλής στους οποίους θα ανακοινώσει την απόφασή του να τον αναπληρώσουν προσωρινά και μέχρις ότου δημοσιοποιηθεί το πόρισμα του ΣΔΟΕ, στη διεύθυνση των συνεδριάσεων της Ολομέλειας και της Διάσκεψης των Προέδρων. Για τη συνάντησή του με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και για την απόφασή του αυτή, ενημέρωσε τους πολιτικούς Αρχηγούς» και προσθέτει «Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης δηλώνει και πάλι με κατηγορηματικό τρόπο, ότι ουδεμία εμπλοκή δική του υπάρχει στα αναφερόμενα στα δημοσιεύματα και υπογραμμίζει: «Είμαι παρών και θα κάνω ό,τι χρειαστεί προκειμένου να λάμψει η αλήθεια».
Αναφορικά με την κατάθεσή του στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σημειώνει ότι «Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης επισκέφθηκε τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε, από τον οποίο ζήτησε να αναλάβει πρωτοβουλία στο πλαίσιο των θεσμικών του καθηκόντων, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαλεύκανση της υπόθεσης που σύμφωνα με δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας υπάρχει αναφορά στο πρόσωπό του και να δημοσιοποιηθεί. Επίσης ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών και την πλήρη διερεύνηση των υποθέσεων που σύμφωνα με δημοσιεύματα αφορούν σε βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, επισημαίνοντας με έμφαση τη νοσηρή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από επιλεκτικές διαρροές εις βάρος του συνόλου του πολιτικού κόσμου. Τόνισε δε ότι δημιουργείται αποσταθεροποιητικό κλίμα την ώρα που η Ελληνική Βουλή καλείται να λάβει καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον της χώρας μας».
Υπενθυμίζεται ότι Α’ αντιπρόεδρος της Βουλής, ο οποίος λογικά θα αναπληρώσει τον κ. Μεϊμαράκη, είναι ο κ. Γιάννης Τραγάκης.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Μεϊμαράκη έχει ως εξής:
«Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης επισκέφθηκε τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε, από τον οποίο ζήτησε να αναλάβει πρωτοβουλία στο πλαίσιο των θεσμικών του καθηκόντων, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαλεύκανση της υπόθεσης που σύμφωνα με δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας υπάρχει αναφορά στο πρόσωπό του και να δημοσιοποιηθεί.
Επίσης ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών και την πλήρη διερεύνηση των υποθέσεων που σύμφωνα με δημοσιεύματα αφορούν σε βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, επισημαίνοντας με έμφαση τη νοσηρή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από επιλεκτικές διαρροές εις βάρος του συνόλου του πολιτικού κόσμου. Τόνισε δε ότι δημιουργείται αποσταθεροποιητικό κλίμα την ώρα που η Ελληνική Βουλή καλείται να λάβει καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον της χώρας μας.
Ο Πρόεδρος της Βουλής καλεί σήμερα το απόγευμα τους Αντιπροέδρους της Βουλής στους οποίους θα ανακοινώσει την απόφασή του να τον αναπληρώσουν προσωρινά και μέχρις ότου δημοσιοποιηθεί το πόρισμα του ΣΔΟΕ, στη διεύθυνση των συνεδριάσεων της Ολομέλειας και της Διάσκεψης των Προέδρων. Για τη συνάντησή του με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και για την απόφασή του αυτή, ενημέρωσε τους πολιτικούς Αρχηγούς.
Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης δηλώνει και πάλι με κατηγορηματικό τρόπο, ότι ουδεμία εμπλοκή δική του υπάρχει στα αναφερόμενα στα δημοσιεύματα και υπογραμμίζει: «Είμαι παρών και θα κάνω ό,τι χρειαστεί προκειμένου να λάμψει η αλήθεια».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου