Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΠΑ - ΓΑΪΔΑΡΟΣ ΜΕ ΤΑ 5 ΕΚΑΤ. €

Ποιός είναι ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος που έχει εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες


Ποιός είναι ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος που έχει εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες

Στα 80 του τον έπιασαν με εκατομμύρια ευρώ αδήλωτα στην τράπεζα και δεν μπήκε στον κόπο ούτε να κάνει διάψευση. Κι αυτό γιατί πιστεύει ότι κανείς δεν πρόκειται να ερευνήσει τα εισοδήματά του και κανείς δεν πρόκειται να του επιβάλλει κάποια τιμωρία. Είναι η δεύτερη φορά που ο Μητροπολίτης Περιστερίου Χρυσόστομος (κατά κόσμον Γεράσιμος Ζαφείρης) ελέγχεται για λογαριασμούς εκατομμυρίων και μέτρα δεν έχουν ληφθεί εναντίον του.


Δις εξαμαρτείν

Η πρώτη φορά ήταν την άνοιξη του 2005 όταν στην Ελλάδα έγινε η ίδια συζήτηση για τον Περιστερίου Χρυσόστομο. Μάλιστα συνεκλήθη η Ιερά Σύνοδος και ο μακαριστός Χριστόδουλος έκανε δήθεν «συστάσεις» στον Μητροπολίτη. Από τότε καμία έρευνα του ΣΔΟΕ δεν έχει διαπιστωθεί και καμία ποινή ή πρόστιμο δεν του έχουν επιβληθεί.

Το δελτίο τύπου της Ιεράς Συνόδου του 2005 έλεγε:

Συστάσεις τς Ι.Συνόδου πρός τόν Σ. Μητροπολίτη Περιστερίου.

ν θναις τ 13 Μαου 2005

Συνλθε σμερα, Παρασκευή 13 Μαου 2005, Διαρκς ερ Σνοδος τς κκλησας τς λλδος τς 148ης Συνοδικς Περιδου π τν Προεδρα το Μακαριωττου ρχιεπισκπου θηνν κα Πσης λλδος κ. Χριστοδολου στν τρίτη Συνεδρασ της γι τ μνα Μάιο.

Κατ' ρχάς Δ.Ι.Σ. λαβε γνώση τν γραπτν ξηγήσεων πού πέστειλε πρός Ατήν, διά το π' ριθμ. 61/11.5.2005 γγράφου του, Σεβ. Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Χρυσόστομος, πί τν ες βάρος του καταγγελιν. Δ.Ι.Σ. πεφάσισε, σον φορ στά καταγγελθέντα περί οκονομικν τασθαλιν νά ναμείνει τό πόρισμα το Σ.Δ.Ο.Ε., τό ποο διενεργε οκονομικό λεγχο στήν Μητρόπολη Περιστερίου. σον φορ μως στίς καταγγελίες γιά τήν πηρεσιακή σχέση το Σεβ. κ. Χρυσοστόμου μέ τούς Κληρικούς του, σέ συνάρτηση μέ παρεχόμενες πό ατούς χειρωνακτικές καί λλες ργασίες καί δραστηριότητες, μή σχετιζόμενες μέ τά καθαρς φημεριακά καί πνευματικά τους καθήκοντα, ς καί μέ λλες νέργειες πού πιβαρύνουν τούς Κληρικούς τς ερς ατς Μητροπόλεως, πεφάσισε νά ποστείλει σέ ατόν γγραφο μέ αστηρές συστάσεις, στε νά σχύσουν στήν ερά Μητρόπολη Περιστερίου, ναφορικά μέ τά παραπάνω θέματα, σα σχύουν καί σέ λες τίς λλες Μητροπόλεις, σύμφωνα μέ τίς σχύουσες κκλησιαστικές διατάξεις καί τούς Νόμους το Κράτους...»


Ανακαλύψαμε το 2012 το ίδιο αδίκημα

Στο χθεσινό της φύλλο η εφημερίδα το Εθνος ανακάλυψε ότι το ΣΔΟΕ έβαλε στο στόχαστρο δύο Μητροπολίτες καθώς διαθέτουν καταθέσεις πολλών εκατομμυρίων. Πρόκειται για τους μητροπολίτες Περιστερίου Χρυσόστομο, και Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Κύριλλο.

Οι δύο τους, σύμφωνα με την εφημερίδα, φαίνεται να διατηρούν λογαριασμούς εκατομμυρίων που δεν συνάδουν με τα δηλωθέντα εισοδήματά τους, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχουν μεταβιβάσει ποσά σε λογαριασμούς τρίτων ώστε να αποφύγουν τον έλεγχο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο έλεγχος έχει ολοκληρωθεί, ενώ οι δύο μητροπολίτες θα κληθούν εντός των ημερών από την Εφορία ώστε να αποδείξουν ότι τα χρήματά τους δικαιολογούνται από τα εισοδήματα, αλλά και την περιουσία τους.

Οι έλεγχοι ξεκίνησαν ύστερα από καταγγελίες για εικονικές δωρεές και χορηγίες, αδήλωτα έσοδα από αγοραπωλησίες και ενοικιάσεις ακινήτων που ανήκουν στην εκκλησία κ.α.

Ιερέας με 3 εκατ. ευρώ

Στο δημοσίευμα αναφέρεται τέλος ότι ιερέας στον Άγιο Αντώνιο Περιστερίου βρέθηκε με λογαριασμό 3 εκατ. ευρώ, ενώ δήλωνε μόλις 20.000 ευρώ ετησίως. Μάλιστα, όταν εκλήθη από την Εφορία να πληρώσει πρόστιμα ύψους 1 εκ. ευρώ το έκανε άμεσα και με ευκολία.

Ο Μητροπολίτης Περιστερίου Χρυσόστομος δεν μπήκε στον κόπο να διαψεύσει το δημοσίευμα, αντίθετα με τον συνάδελφό του Κύριλλο.


Μητροπολίτης από το 1978

Είναι τόσα πολλά χρόνια Μητροπολίτης στην ίδια (τεράστια) ενορία που ξεπερνάει σε δεινοσαυρισμό τους πολιτικούς!

Γεννήθηκε στην Άρτα το 1935. Αποφοίτησε από την Ιερά Θεολογική Σχολή Χάλκης το 1960 κια έκανε μεταπτυχιακά στη Θεολογία στη Γαλλία και στη Γερμανία, ανακηρύχθηκε Διδάκτορας κα Υφηγητής της Θεολογίας σε Στρασβούργο κα Αθήνα.

Το 1976 εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης Γαρδικίου και διορίστηκε Διευθυντής του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος θέση τήν οποία διατήρησε έως το έτος 1999.

Εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου το 1978.


Είναι πολλά τα λεφτά

Στην εφημερίδα «Δημοκρατία» είχε αποκαλυφθεί ότι στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ βρίσκονται «δύο μητροπολίτες από το λεκανοπέδιο Αττικής», που φαίνεται ότι έχουν «βάλει στο χέρι» εκατομμύρια ευρώ από τις μητροπόλεις τους, χωρίς να αποκαλύπτονται τα ονόματά τους.

Από τους πρώτους ελέγχους που έχουν πραγματοποιηθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους φαίνεται ένα ποσό που υπερβαίνει τα 5.000.000 ευρώ, το οποίο δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από το εισόδημα που προκύπτει από τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Οι δύο μητροπόλεις διαθέτουν τεράστια ακίνητη περιουσία, με κτίρια στο κέντρο της πόλης, αλλά και στα προάστια. Επίσης, έχουν στην κατοχή τους χιλιάδες στρέμματα εκτάσεων γης σε διάφορες περιοχές της χώρας. Από τους μέχρι τώρα ελέγχους, φαίνεται ότι την τελευταία διετία πραγματοποιήθηκαν συγκεκριμένες πωλήσεις ακινήτων και εκεί εκτιμά το ΣΔΟΕ ότι είναι πιθανό ότι έγινε παράνομη μεταφορά κεφαλαίων. Ακόμα, ελέγχονται και τα έσοδα που είχαν οι μητροπόλεις αυτές από ενοίκια, καθώς τα κεφάλαια αυτά αποτελούν «ζεστό χρήμα». Η έρευνα πρόκειται να επεκταθεί και σε μεσιτικά γραφεία, με τα οποία συνεργάστηκαν τα οικονομικά τμήματα των δύο αυτών μητροπόλεων, τόσο για την ενοικίαση όσο και για την πώληση μέρους της περιουσίας τους.


Ο ιερέας με τα 3 εκατομμύρια

«Το Βήμα» είχε αποκαλύψει επίσης ότι το ΣΔΟΕ βρήκε 3 εκατ. ευρώ στο λογαριασμό ιερέα που είχε σημαντικό ρόλο στην οικονομική διαχείριση της Μητρόπολης Περιστερίου.

Σύμφωνα με στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών για τον ιερέα αυτόν έχουν υπάρξει καταγγελίες ότι προχωρούσε σε παράτυπες λαχειοφόρους αγορές, ότι καρπώθηκε χρήματα από την Αττικό Μετρό για έργα στην εκκλησία που ιερουργεί, για υφαρπαγή χρημάτων από παγκάρια μέχρι και για κλοπή τροφίμων από σούπερ μάρκετ!

Ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει αυτές τις κατηγορίες ανυπόστατες.


Ωστόσο ο συγκεκριμένος κληρικός έσπευσε να καταβάλει πρόστιμο περίπου 1,3 εκατομμύρια ευρώ στην εφορία Αχαρνών για να κλείσει την «μαύρη τρύπα» ανάμεσα στους τραπεζικούς λογαριασμούς και στην φορολογική δήλωσή του.
Εντυπωσιακό είναι ότι στην αρχική κρούση του «Βήματος» αρνήθηκε ότι είναι αυτός που εντοπίσθηκε με τα τρία εκατομμύρια ευρώ και σε δεύτερη επικοινωνία αρνήθηκε ότι έχει το συγκεκριμένο όνομα – του ελεγχόμενου από τον ΣΔΟΕ – και δήλωσε άλλη ταυτότητα.

Ο ιερέας διαμένει τα τελευταία χρόνια σε πολυτελή διώροφη κατοικία, με μικρό εκκλησάκι στην αυλή, στους Θρακομακεδόνες.

Ωστόσο τα ερωτήματα για την υπόθεση, μεγεθύνονται αφού φέρεται να έχουν υπάρξει καταγγελίες για κακοδιαχείριση στην Μητρόπολη Περιστερίου για σειρά έργων. Έτσι στελέχη του ΣΔΟΕ εκτιμούν ότι «τα τρία εκατομμύρια ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό του ιερέα ίσως σχετίζονται με οικονομικά ζητήματα της Μητρόπολης Περιστερίου που μπαίνουν στο μικροσκόπιο των αρχών».Κι όλα αυτά ενώ ανώτερος κληρικός της Μητρόπολης Περιστερίου είχε κατηγορήσει προ μερικών μηνών τους πιστούς ότι «ρίχνουν κουμπιά στα παγκάρια», ενώ είχε αφήσει αιχμές για το εκκλησιαστικό ίδρυμα της Μεγαλόχαρης της Τήνου.


Κάνει τον τιμητή ο Περιστερίου

Την ίδια ώρα που γεμίζει τις τραπεζικές θυρίδες με εκατομμύρια ο κ. Χρυσόστομος εμφανίζεται ανήσυχος για ενδεχόμενη κοινωνική έκρηξη εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των σκληρών μέτρων λιτότητας που λαμβάνονται για την υπέρβασή της.

«Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει. Να το καταλάβουν οι πολιτικοί» τόνισε ο Μητροπολίτης Περιστερίου, μιλώντας σε κανάλι σημειώνοντας ότι «ο λαός χρειάζεται ελπίδα και προσδοκία. Χρειάζεται ενότητα. Ο λαός απελπίζεται διότι βλέπει ότι οι θυσίες του δεν βρίσκουν ανταπόκριση»

Ο τιμητής κ. Χρυσόστομος συνέχισε λέγοντας «Η λαϊκή οργή σήμερα δεν έχει αρχή και τέλος. Καθημερινώς αυξάνει και ποιότητα και σε ποσότητα. Αυξάνει η οργή, ο θυμός και η αγανάκτηση του ελληνικού λαού. Ολόκληρου του ελληνικού λαού εκτός από εκείνους που συνεχίζουν να βολεύονται» είπε και δήλωσε ανήσυχος ότι θα ζήσουμε καταστάσεις ανάλογες με εκείνες της περιόδου της Κατοχής: «Θα αυξάνονται οι άνεργοι, οι άστεγοι και εκείνοι που θα ζητούν ένα πιάτο φαγητό».

«Η μη ύπαρξη κοινωνικής δικαιοσύνης θα μετατρέψει ένα πολιτικό θέμα σε κοινωνικό θέμα. Θα έχουμε εξεγέρσεις» επισήμανε και υπενθύμισε ότι όλες οι εξεγέρσεις στην Ευρώπη, τη Nότιο Αμερική και αλλαχού ξεκίνησαν από την κοινωνική αδικία και την φτώχεια του λαού


Κάποιος κατήγγειλε συνεχώς στον ΣΔΟΕ

Επώνυμα κάποιος κάτοικος Περιστερίου κατήγγειλε, ωστόσο, με επιστολές του στο ΣΔΟΕ, τις οικονομικές ατασθαλίες στην Μητρόπολη Περιστερίου.

Εγραφε χαρακτηριστικά:
Ημερομηνία: Τρίτη, 15 Φεβρουάριος 2011, 6:25 Πρός τον κ.Ιωάννη ΚαπελέρηΔ/τη ΣΔΟΕ

Αγαπητέ κ.Καπελέρη

Θα ήθελα δια της παρούσης μου να ενημερώσω για ένα μεγάλο οικονομικό έγκλημα που... γίνετε χρόνια τώρα στο ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ και μάλιστα στην Ιερά Μητρόπολη του Περιστερίου. Εδώ και 20 χρόνια πραγματοποιούν ετήσια λαχειοφόρο αγορά υπέρ της ανεγέρσεως ενός Γεροκομείου, έσοδα που φτάνουν τα 350.000 ευρώ και τα οποία δεν είναι περασμένα σε κανένα βιβλίο εσόδων.... και αν είναι είναι πλασματικά και παρ όλα αυτά κανένας έλεγχος δεν γίνετε....

Επίσης Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ δεν έχει ως οφείλει να έχει ΑΦΜ σε όλους τους Ναούς τους τους οποίους και χαρακτηρίζει ως δήθεν Μητροπολιτικά Παρεκκλήσια η Προσκυνήματα άσχετα ότι έχουν παγκάρια κ.λ.π έσοδα και δεν έχουν ούτε ΑΦΜ, ούτε επιτροπές οικονομικές ούτε τίποτε και τα χρήματα αυτά τόσα χρόνια απο την κηροπωλησία δεν εμφανίζονται σε κανέναν βι΄βλίο εσόδων παρά μονάχα σε προσωπικούς λογαριασμούς του Μητροπολίτη.... τα δήθεν παρεκλήσια (ιδιοτ. Καταστήματα του Σεβασμιωτάτου μπορείτε να δείτε και στο επίσημο βιβλίο ναών της Εκκλησίας της Ελλάδος και στης Μητροπόλεώς του και στο http://www.imperisteriou.gr/frontend/articles.php?cid=40 που αναφέρονται τα 18 μαγαζάκια και η μία δήθεν Μονή του... όπου ούτε βιβλία έχουν αλλά ούτε στο επίσημο βιβλίο ως όφειλαν εσόδωων της Μητροπόλεως είναι περασμένο 1 ευρό έσοδα απο αυτά τα 18 + 1 καταστήματα ούτε και στα έξοδα.... και η ΔΕΗ ΟΤΕ ΕΥΔΑΠ κ.λ.π απλά σκήζονται και τα πετάνε κάθε χρόνο στα σκουπίδια και παρόλα αυτά η υπηρεσίες ελέγχου τον καλύπτουν όταν ο Ελληνικός Λαός Πεινάει, ζεί φτωχικά και με τόση μειζέρια κάποιοι έχουν γίνει τόσο ζάπλουτη εις βάρος των φτωχών αλλά και της ανύπαρκτης παρουσίας ελέγχου των Αρχών.

Επίσης απο τους υπόλοιπους 14 Ναούς που μπορεί να έχουν ΑΦΜ αν δείτε πάλι δεν υπάρχει επιτροπή πρόεδρος κ.λ.π όργανα Ενοριακού Ελέγχου αλλά μόνο απλά προϊστάμενος εφημερίων μιας και πρόεδρος σε όλους τους Ναούς ΄ΠΑΡΑΝΟΜΑ είναι ο ίδιος ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ άχρι ΚΑΙΡΟΥ!!! πόσο καιρό δλδ μπορεί ο ίδιος που ελέγχει ο ίδιος να πίνει και κερνάει????

Επίσης εκδίδει Ημερολόγια Τσέπης τα οποία πάλι δεν είναι σε κανένα βιβλίο ως έσοδο και έξοδο άσχετα που τα χρεώνει στους παπάδες και όποιος δεν τα πουλήσει παρεμβένει στην μισθωδοσία του και μέσω της τράπεζας του κρατάει τον μισθό προς εξόφληση των χρεωμένων όπως ονομάζει... επίσης κρατάει μία εκδρομή 500 ευρό έσοδο απο κάθε ναό με τον ίδιο τρόπο... επίσης πραγματοποιεί μία πολυήμερη εκδρομή το χρόνο με τους ίδιους ρυθμούς αδιαφάνειας και κλοπής... και επίσης ενός Εράνου Αγάπης υπέρ των φτωχών και όλες αυτές τις ταρίφες στην πλάτη των παπάδων των οποίων κρατάει και τον μισθό τους άσχετα ότι δεν έχει δικαίωμα παρέεμβασης στην μισθωδοσία του Δημοσίου αλλά το κάνει άνετα χρόνια τώρα.... π.χ. στους: ΓΕΩΡΓΙΟ Γ..., ΕΥΛ.... - ΝΙΚΟΛΑΟ ΤΣ........Η, ΜΑ..... ΠΛ......, ΚΩΝ........ ΧΑ......... και επίσης το Ελληνικό Δημόσιο Μοισθοδοτή οδηγό-Κλητήρα για τον Μητροπολίτη και την Μητρόπολη και ο Μτροπολίτης και η Μητρόπολη Εκδήδει σχετικά Προγράμματα υπηρεσιών και οδηγών ΙΕΡΕΩΝ τους οποίους υποχρεώνει να κάνουν χρέη κλητήρα και χρέη οδηγούν και μάλιστα τα έξοδα βενζινών διοδίων και τυχών πάρκινγ είναι των παπάδων και όχι του Μητροπολίτη η της Μητροπόλεως άσχετα που στα βιβλία εξόδων έχουν αποδείξεις συντήρησεις και βενζινών αυτοκινήτου Μητροπόλεως - Μητροπολίτη!!!!! και αυτά τα έξοδα είναι αποδείξεις απο καταστήματα συγγενών του Μητροπολίτη....!!!

Όλα αυτά τα ΕΣΟΔΑ τα ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ και ΑΔΗΛΩΤΑ μήπως μπορείτε να μου πείτε που βρίσκονται??? Ξέρετε πόσες οφσόρ έχει ο Μητροπολίτης? Γι όλα αυτά τι κάνει η Υπηρεσία ΣΑΣ???? και προηγούμενη καταγελεία έπεσε στο κενό μιας και επι ΝΔ στείλατε Ηπειρώτες ελεκτές με τους οποίους έτυχε γνωστός και φίλος και Κρητικούς και τελικά πλήρωσε μόνο 25000 ευρό πρόστοιμο στην Εφορία διότι μόνο η Λαχειοφόρος λένε ήαν αδείλωτη.... μα καλά τόσα αίσχη μόνο την λαχειοφόρο βρήκε μη νόμιμη και μάλιστα το πλήρωσε άμεσα και πλήρωσε το 1/3 του ποσού.... ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΤΥΦΛΟΥΣ????

Επίσης έχει κάνει σύμβαση εργασίας για την αγορά των Κεριών στους Ναούς - Καταστήματά του απο τον Φίλο του κερά τον ΜΩΥΣΗ που έχω στείλει ξανά σχετική καταγελεία για το ότι πάει στους ναούς πέρνει χωρίς παραστατικά τα αποκέρια και αφήνει Κεριά για πώληση στο παγκάρι ΤΟΝΟΥΣ ΚΕΡΙΩΝ και παρόλα αυτά η υπηρεσία Σας τότε δεν κοίταξε το θέμα άσχτετα ότι σας έγινε σχετική καταγελεία.... Συγνώμη για την αγανάκτησή μου αλλά νομίζω είναι λογικό και λογική όταν εμείς φορολογούμαστε για το τίποτα τόσο βάναφσα και άλλοι ζούν ζωή και κότα! Θα περιμένω να δώ λοιπόν επιτέλουςς τι θα κάνει η υπηρεσία σας αν και ξέρω ότι για μια ακόμα φορά θα πέσουν στο κενό οι καταγελίες μας.
Κοινοποίηση:1.Υπουργό Οικονομικών κ.Γ.Παπακωνστναντίνου 2. Υφηπουργό Οικονομίκών κ. Φ.Σαχιδίδης 3. Υφηπουργός Οικονομικών κ. Δ.Κουσελάς 4. Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Οικονομικών Φορολογικών - Τελονιακών Θεμάτων κ. Δ.Γεωργακόπουλο
Το e-mail μου θα είναι στην διάθεσή Σας για την όποια ενημέρωση μου και ευελπιστώ ότι θα δείτε το πρόβλημα και δεν θα πέσει για μία ακόμα φορά στα σκουπίδια....»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου