Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

ΕΠΙΒΟΛΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ



Κ. Αρβανίτης: "Υπηρετώ τη Δημοκρατία και όχι τη Νέα Δημοκρατία"...



Μ. Κατσίμη: "Τη δημοσιογραφική δεοντολογία την καταπάτησε η ίδια η διοίκηση"!...
Στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" έδωσαν συνέντευξη οι παρουσιαστές της "Πρωινής Ενημέρωσης", Κώστας Αρβανίτης και Μαριλένα Κατσίμη.
Κι ενώ στη διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης υπάρχουν κόντρες για το χειρισμό της υπόθεσης, οι δύο παρουσιαστές μιλούν για την απομάκρυνσή τους από την εκπομπή και όλα όσα ... ακολούθησαν.
ΚΩΣΤΑΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ
...η φράση "κόβονται μέχρι νεωτέρας"
Μου έλεγε συνάδελφος του BBC ότι αν αυτό που συνέβη σε εμάς είχε συμβεί σε παρουσιαστές του BBC, είτε θα είχε πέσει η κυβέρνηση είτε θα είχε παραιτηθεί ο υπουργός. Η ατάκα που χρησιμοποίησε ο κ. Λιάτσος ότι η εκπομπή κόβεται μέχρι ...νεωτέρας, μου δείχνει ότι έχουν μάλλον μπερδέψει τον λόχο και το τάγμα με τη δημόσια τηλεόραση. Αυτά τα λέγαμε στο στρατό. Τι σημαίνει μέχρι νεωτέρας; Μέχρι νεωτέρας σημαίνει ή ότι ο δημοσιογράφος θα συντάξει έγγραφο, όπως έκαναν οι κρατούμενοι επί χούντας, είτε ότι συναινώ και ζητώ συγνώμη, είτε ότι θα γίνει δικαστήριο. Θα ήταν πολύ πιο έντιμο να πουν "κόβεται η εκπομπή γιατί δεν τη θέλουμε". Οι ψευτοτρικλοποδιές με γραβάτα και μαντιλάκια στο πέτο είναι απαράδεκτες.
...η απάντηση στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ
Είναι έντονη η αίσθηση ότι η ΕΡΤ αντί για δημόσια τηλεόραση λειτουργεί πλέον ως κλειστό κομματικό όργανο. Η απάντησή μας στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ που μας κατηγόρησε για στρατευμένη δημοσιογραφία, είναι ότι ναι, κάνουμε στρατευμένη δημοσιογραφία σε ότι αφορά τη δημοκρατία και την ελευθεροτυπία. Δεν είμαι τοποθετημένος στην ΕΡΤ από κάποιο πολιτικό κόμμα, ούτε έχω πιει καφέ σε κάποιο πολιτικό γραφείο, ούτε πήρα θέσεις μέσα από κάποιον κομματικό οργανισμό, ούτε είχα σχέσεις με pay roll. Είναι προφανές ότι υπήρχε πολιτική εντολή.Εμείς όμως ήρθαμε στην ΕΡΤ για να υπηρετήσουμε τη Δημοκρατία και όχι τη Νέα Δημοκρατία!
ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΚΑΤΣΙΜΗ
...το περιστατικό που συνέβη στον αέρα
Η ερώτηση "και τώρα τι θα κάνει ο Δένδιας, είναι σε δύσκολη θέση" ήταν το πλέον αυτονόητο να γίνει από ένα δημοσιογράφο και δεν άφηνε καμία απολύτως αιχμή. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της εκπομπής είπαμε πως ο κ. Δένδιας είναι σοβαρός άνθρωπος και μάλιστα ότι είναι και κοντοχωριανός μου.
...η απάντηση στον Νίκο Σίμο και οι νέες προσλήψεις
Ο κ. Σίμος αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι δεν τηρήσαμε τους κανόνες δεοντολογίας. Έχω να πω πως τη δημοσιογραφική δεοντολογία την καταπάτησε η ίδια η διοίκηση. Το κόψιμο της εκπομπής μας είναι η κορυφή του παγόβουνου. Εκτός από τα περιστατικά λογοκρισίας, στην ΕΡΤ τίθενται και άλλα ζητήματα. Θέλουν να ξεκινήσουν μικτές παραγωγές, θέλουν να επαναφέρουν τα μπλοκάκια, έχουν γίνει προσλήψεις 35 ανθρώπων όταν διώχνουν χιλιάδες συμβασιούχους. Μάλιστα, οι νέες προσλήψεις έχουν γίνει με ειδικές συμβάσεις παίρνωντας 4,000 ευρώ μικτά, όταν ο Κώστας Αρβανίτης παίρνει 1,200 μικτά. Είναι πρόκληση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου