Ένταση επικράτησε την Κυριακή στην περιοχή της Χερσονήσου, όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής, στο ξενοδοχείο Belvedere, και μιλησαν οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Νίκος Μίχος, Γιώργος Μπαρμπαρούσης και Χρήστος Παππάς.

Επί ποδός  βρέθηκε και η αστυνομία με δύο διμοιρίες που έστησαν οδοφράγματα, αποκλείοντας το ξενοδοχείο σε ακτίνα 150 μέτρων. Ωστόσο στη Χερσόνησο, από νωρίς, βρέθηκαν μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση οπαδών της Χρυσής Αυγής που βρέθηκαν μπροστά στα μπλόκα των αστυνομικών, οι οποίοι "περνούσαν από κόσκινο" όσους ζητούσαν να περάσουν.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής μαζί με οπαδούς του κόμματος επιχείρησαν να περάσουν το μπλόκο της αστυνομίας για να έρθουν ... τετ α τετ με τους αντιεξουσιαστές, κάτι που δεν επετράπη από τους αστυνομικούς.

Σε δηλώσεις του ο Ηλίας Κασιδιάρης ανέφερε ότι "δεν μπορούν 100 άτομα να παρακωλύουν μια νόμιμη συγκέντρωση ενός εκλεγμένου κόμματος". Ο ίδιος έκανε λόγο για παράβαση καθήκοντος εκ μέρους της αστυνομίας, λέγοντας ότι θα έπρεπε να προχωρήσει σε συλλήψεις των διαδηλωτών, λέγοντας ότι δεν προχωρούσαν σε ειρηνική διαδήλωση, αλλά φορώντας κουκούλες προκάλεσαν και φθορές σε αυτοκίνητα οπαδών της Χρυσής Αυγής.

Οι βουλευτές βρέθηκαν, το Σάββατο, στα Χανιά όπου πραγματοποίησαν ομιλία, ενώ σε εξέλιξη ήταν αντισυγκέντρωση και αντιπορεία από αντιφασιστικές οργανώσεις.
Στη διάρκεια της ομιλίας τους, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής επανέλαβαν ότι το κόμμα τους είναι το μόνο που λέει την αλήθεια στο λαό και ότι δεν επιθυμούν βουλευτικά προνόμια. Μέσα στο χώρο της ομιλίας, το "παρών" έδωσαν περίπου 400 οπαδοί του κόμματος.

Πορεία

Λίγο πριν τις 13.30, οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν πορεία στον κεντρικό δρόμο της Χερσονήσου με κατεύθυνση προς τα δυτικά, προς το Ηράκλειο. Οι περίπου 100 άνθρωποι κρατούσαν στα χέρια ρόπαλα και φορούν κουκούλες, ενώ φωνάζουν συνθήματα κατά των αστυνομικών και των Χρυσαυγιτών.

Η εκδήλωση και τα συνθήματα
Στη διάρκεια της εκδήλωσης, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής εξαπέλυσαν δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση και , διαχρονικά, στα κόμματα εξουσίας που όπως τονίστηκε "έφεραν την Ελλάδα στη σημερινή κατάσταση". Μάλιστα, ο βουλευτής, κ. Παππάς, σε μία συμβολική, όπως τη χαρακτήρισε, κίνηση ξεδίπλωσε τη σημαία με το έμβλημα της Χούντας των Συνταγματαρχών, τον Φοίνικα μέσα από την φωτιά, τονίζοντας ότι έτσι " θα αναγεννηθεί και η Ελλάδα"  για να εισπράξει το χειροκρότημα όσων έδιναν το "παρών", ενώ κάποιοι από αυτούς φώναξαν " Η ιστορία επιστρέφει..."!
Μετά την εκδήλωση, στη Χερσονήσο, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής μετέβησαν στα γραφεία στη Ν.Αλικαρνασσό, προκειμένου να έχουν προσωπική επαφή με τα τοπικά στελέχη. Η συνάντηση έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. Αποκλεισμένη ήταν η οδός Ηροδότου από το ύψος του πάρκου μέχρι τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου υπό το φόβο επεισοδίων.]
Η αντιπροσωπεία αναχώρησε από το Ηράκλειο για την Αθήνα, με το πλοίο της ΑΝΕΚ.

Πηγή