Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΜΙΑ ΑΠΟΥΣΑ ΓΑΪΔΟΥΡΑ




"Τουρίστρια" η Ο. Κεφαλογιάννη στη Βουλή ...

Την απουσία της Υπουργού Τουρισμού για δεύτερη φορά από επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή σχετικά με το ζήτημα της τουριστικής επικοινωνιακής στρατηγικής στην Ελλάδα, στηλίτευσε με δηλώσεις του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Μιχάλης Κριτσωτάκης.
Ολόκληρη η... δήλωση
Στις 27/11, κατατέθηκε για δεύτερη φορά επίκαιρη ερώτηση από το βουλευτή Ηρακλείου και υπεύθυνο Επιτροπής Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Μιχάλη Κριτσωτάκη, σχετικά με το ζήτημα της τουριστικής επικοινωνιακής στρατηγικής στην Ελλάδα.
Εντούτοις, παρά το μπαράζ παρουσιάσεων, εκδηλώσεων και δημόσιων εμφανίσεων της, η υπουργός Τουρισμού δήλωσε κώλυμα και στις δύο περιπτώσεις και η επίκαιρη ερώτηση θα κατατεθεί για τρίτη φορά - με την ελπίδα αυτή τη φορά να συζητηθεί και να λάβει την πρέπουσα προσοχή. Αυτό είναι απαράδεκτο, καθώς, για άλλη μια φορά, δεν δίνονται απαντήσεις σε σοβαρά ερωτήματα που αφορούν τον κόσμο του τουρισμού.
Αυτή την ώρα, ο σχεδιασμός της επικοινωνιακής στρατηγικής γίνεται αντικείμενο καλλιεργούμενης σύγχυσης και βρίσκεται μετέωρη ανάμεσα στην «MARKETING GREECE A.E.» του ΣΕΤΕ, τον αποδυναμωμένο ΕΟΤ και τις ισχύουσες ακόμα διατάξεις του νόμου για την τουριστική προβολή. Βεβαίως, τόσο η τουριστική στρατηγική και προβολή όσο και το μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης πρέπει να αναθεωρηθεί συνολικά, για να «μη χάνουμε το δάσος».
Όμως, η υπεκφυγή αυτή δεν είναι τυχαία και γίνεται για να μην τεθούν «επί τάπητος» οι πολιτικές του υπουργείου και της κυβέρνησης. Παράλληλα, με όρους άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου, η ερώτηση θα χάσει εν τέλει τον ίδιο το χαρακτήρα της επίκαιρης αν συνεχίσει να παραπέμπεται στις καλένδες. Ελπίζουμε ότι τόσο η επίκαιρη ερώτηση, σε θεσμικό επίπεδο, όσο και η υπόθεση της επικοινωνιακής στρατηγικής, σε πολιτικό επίπεδο, να λάβει σύντομα κεντρική θέση στο δημόσιο διάλογο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου