Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΗΤΑΝ ΤΖΟΓΑΔΟΡΟΙ

Υπάλληλοι έκλεψαν 704.000 ευρώ από το Δημόσιο – Τα έπαιξαν και στο στοίχημα!

 

Υπάλληλοι έκλεψαν 704.000 ευρώ από το Δημόσιο – Τα έπαιξαν και στο στοίχημα!

  

Θράσος χωρίς όρια είχαν οι νομαρχιακοί υπάλληλοι στην Κεφαλονιά οι οποίοι όχι μόνο έβαλαν στο χέρι δημόσιο χρήμα ύψους 704.000 ευρώ αλλά έφτασαν να τα παίξουν στο στοίχημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, την οποία ερευνά εκ νέου το ΣΔΟΕ, από τους λογαριασμούς της πρώην νομαρχίας Κεφαλλονιάς εξαφανίστηκαν μέσα σε μια δεκαετία 704.000 ευρώ, ανάμεσά τους και ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων της νομαρχίας. Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται το 2011 όταν αποκαλύφθηκε αναντιστοιχία στους λογαριασμούς και στους κωδικούς. Τότε διατάχθηκε ΕΔΕ και λεπτομερής έλεγχος από ορκωτούς λογιστές.

Η λογιστική έρευνα έβγαλε λαυράκι καθώς αποδείχτηκε ότι την περίοδο 2000 έως 2010 και ειδικότερα από το 2007 και μετά, ο διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών μαζί με άλλους υπαλλήλους-συνεργούς στη Νομαρχία Κεφαλλονιάς, είχαν «απαλλοτριώσει» 704.000 ευρώ. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Real News», το κόλπο βασιζόταν στην έκδοση επιταγών, καθώς ο διευθυντής είχε στη διάθεσή του τους κωδικούς που χρησιμοποιούσε η Νομαρχία για την έκδοσή τους. Έτσι, η σπείρα εξέδιδε επιταγές στο όνομά της, πολλές από τις οποίες -σύμφωνα με την εφημερίδα- κατέληγαν σε συγκεκριμένο πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ στα Δελαπορτάτα Κεφαλλονιάς.

Το εντυπωσιακό είναι ότι η αετονύχηδες υπάλληλοι είχαν καταφέρει να κλέψουν και 145.000 ευρώ που προορίζονταν για τις ασφαλιστικές εισφορές ΙΚΑ των συναδέλφων τους. Μάλιστα, για να καλύψουν την παρανομία τους οι επίορκοι υπάλληλοι φρόντιζαν να εξαφανίσουν τα ειδοποιητήρια που έστελνε το Ταμείο έστελνε στη Νομαρχία ότι δεν έχει πληρώσει τις εισφορές των εργαζομένων της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου