Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012

ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ ΕΚΒΙΑΖΕΙ

Eφοριακός εκβίαζε δικηγόρο απειλώντας να δημοσιεύσει τα προσωπικά του στοιχείαEφοριακός εκβίαζε δικηγόρο απειλώντας να δημοσιεύσει τα προσωπικά του στοιχεία

Το ποσό των 150.000 ευρώ απαιτούσε ο 26χρονος υπάλληλος σε ΔΟΥ της Αθήνας από τον 44χρονο δικηγόρο, καθώς είχε πρόσβαση στα φορολογικά του στοιχεία και τα είχε αναρτήσει με σχόλιο σε forum ενημερωτικού ιστολογίου.

Η δικηγόρος κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι μετά από τη συγκεκριμένη ανάρτηση έλαβε μια ταχυδρομική επιστολή, από αγνώστους αποστολείς, με την οποία του ζητούσαν να τους παραδώσει το ποσό των 150.000 ευρώ για να μη δημοσιοποιήσουν και άλλα προσωπικά του δεδομένα.

Επειτα από έρευνα η αστυνομία κατάσχεσε έναν φορητό υπολογιστή, ενώ, αργότερα ταυτοποιήθηκε ότι μέσω αυτού του υπολογιστή έγινε η ανάρτηση στο Διαδίκτυο.

Ο 26χρονος δεν συνελήφθη λόγω έλλειψης αυτόφωρης διαδικασίας, αλλά σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για συκοφαντική δυσφήμιση, απειλή καθώς και παράβαση του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, η οποία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου