Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

ΕΒΑΛΑΝ ΕΝΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΗ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ


Ποια είναι η Γκρατσιέλα Γκρόλο-Κεφαλογιάννη που το όνομά της βρίσκεται στη λίστα

Ποια είναι η Γκρατσιέλα Γκρόλο-Κεφαλογιάννη που το όνομά της βρίσκεται στη λίστα Λαγκάρντ


 Είναι σύζυγος του βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργού Μανώλη Κεφαλογιάννη και το όνομά της εμπλέκεται τέσσερις φορές στη λίστα Λαγκάρντ, με μεγάλα ποσά, σύμφωνα με πληροφορίες.
Στη λίστα Λαγκάρντ φαίνεται πως βρίσκονται η σύζυγος, η πεθερά, και η γιαγιά της συζύγου του μέλους της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της ελληνικής Βουλής, Μανώλη Κεφαλογιάννη. Η επιτροπή αυτή ερευνά τη λίστα Λαγκάρντ, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε με τα 2.000 ονόματα Ελλήνων που διατηρούσαν λογαριασμούς στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία.
Η κυρία Γκρόλο Γκρατσιέλα βρίσκεται στην λίστα Λαγκάρντ στον αριθμό 128. Η μητέρα της Ρεγγίνα Αμπουάφ, βρίσκεται στη θέση 2 αλλά και στη θέση 767.
Η γιαγιά της συζύγου του κ. Κεφαλογιάννη, Ελένη Σαφρά Κουμανιώτη, βρίσκεται και αυτή στη λίστα Λαγκάρντ, στον αριθμό 127.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η γιαγιά (θέση 127) ήταν σύζυγος τραπεζίτη και διέθετε χρήματα.
Όσον αφορά τη κόρη της Ρεγγίνα Αμπουάφ (θέση 2 και 767) υπάρχουν αδιευκρίνιστες πληροφορίες ότι ο σύζυγός της, της είχε αφήσει περί τα δέκα εκατομμύρια δολάρια. Αλλά στη λίστα Λαγκάρτ αναφέρεται ποσό πεντακοσίων εκατομμυρίων.
Όσο αφορά την εγγονή Γκρόλο Γκρατσιέλα, σύζυγο του κ. Κεφαλογιάννη, η πληροφορία αναφέρει ότι κάπου εκεί κυμαίνεται και αυτός ο λογαριασμός.
Ποιά είναι
Η κυρία Γκρατσιέλα Γκρόλο είναι από τις πλέον σιωπηλές συζύγους πολιτικών. Καμμία δραστηριότητά της δεν είναι γνωστή και έχει μείνει στη σκιά της δημοσιότητας όσα χρόνια είναι παντρεμένη με τον βουλευτή και πρώην υπουργό της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη.
Το ζευγάρι έχει τρία παιδιά και διαμένει στην Αθήνα.
Θέμα δεοντολογίας
Ο κ. Κεφαλογιάννης συμμετέχει στην Επιτροπή της Βουλής που ελέγχει τα πρόσωπα που βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ. Δεν είναι δεοντολογικό ένας πολιτικός που εμπλέκεται άμεσα στην υπόθεση με τρία συγγενικά του πρόσωπα -σύζυγος, πεθερά και γιαγιά συζύγου- να εμπλέκονται στη λίστα Λαγκάρντ να κάνει και τον ανακριτή στην ίδια υπόθεση.
«Τώρα την αγαπώ περισσότερο»
«Τώρα που έμαθα ότι η γυναίκα μου είναι στη λίστα Λαγκάρντ, την αγαπώ ακόμα περισσότερο» έλεγε χαμογελώντας σε συναδέλφους του ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός, Μαν. Κεφαλογιάννης, βέβαιος ότι τα χρήματα που βρέθηκαν στην ελβετική τράπεζα δεν ήταν της συζύγου του κυρίας Γκρατσιέλα Γκρόλο. 
Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», τα χρήματα ήταν του παππού και της γιαγιάς της και είχαν τοποθετηθεί εκεί πριν από αρκετά χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου