Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΟΙ


 
 

Σε Αττική, Δράμα, Χαλκίδα, Ικαρία και Ρόδο

Επιχειρηματίας και στρατιωτικός σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας 


Μια ακόμη γιγαντιαία επιχείρηση, με την κωδική ονομασία «Gridlock», για την καταπολέμηση του φαινόμενου της παιδικής πορνογραφίας μέσω Διαδικτύου, πραγματοποίησε η Αστυνομία, αποδεικνύοντας πως το συγκεκριμένο φαινόμενο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.
Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, οκτώ άτομα σε Αττική, Δράμα, Χαλκίδα, Ικαρία και Ρόδο, σχηματίστηκαν συνολικά δέκα δικογραφίες για διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού, ενώ κατασχέθηκε μεγάλος όγκος ψηφιακών αρχείων (βίντεο και φωτογραφίες) με «σκληρό» υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Μάλιστα, δόθηκαν στη δημοσιότητα με εισαγγελικές διατάξεις τα στοιχεία ταυτότητας τριών από τους συλληφθέντες και, σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, η δημοσίευση των στοιχείων ταυτότητας και της ποινικής δίωξης αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.
Μάλιστα, ανάμεσα στα οκτώ άτομα που συνελήφθησαν βρίσκεται ένας στρατιωτικός, ένας δικαστικός επιμελητής, ένας επιχειρηματίας και ένας συνταξιούχος.
Το χρονικό
Επειτα από αστυνομική διαδικτυακή ψηφιακή έρευνα στον παγκόσμιο ιστό, που πραγματοποιήθηκε μέσω του ειδικού προγράμματος TLO (λογισμικό σάρωσης ηλεκτρονικών ιχνών διακίνησης πορνογραφικού υλικού), που διαθέτει η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά ίχνη ημεδαπών χρηστών του Διαδικτύου που διακινούσαν «σκληρό» υλικό παιδικής πορνογραφίας. Παράλληλα, διαμοίραζαν αυτό το υλικό σε άλλους χρήστες του Διαδικτύου, μέσω ειδικών προγραμμάτων ανταλλαγής αρχείων (Peer to Peer).
Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των κατηγορουμένων, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
·    Δέκα σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών
·    Τέσσερις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές
·    Πλήθος εκτυπωμένων φωτογραφιών μεγάλος όγκος ψηφιακών αρχείων, συνολικής χωρητικότητας (23.350) GB
·    Δύο κυνηγητικά όπλα
·    Δύο πιστόλια κρότου με συνολικά έξι φυσίγγια
·    Ενα τυφέκιο.
Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις. Επίσης, δύο από τους εμπλεκόμενους κατηγορούνται και για παράνομη κατοχή των παραπάνω όπλων και πυρομαχικών.
Τα ονόματα των εγκεφάλων
Από τους οκτώ συλληφθέντες, οι δύο προφυλακίστηκαν. Για τα δυο άτομα που δεν συνελήφθησαν, ελλείψει των όρων του Αυτοφώρου, οι σχετικές δικογραφίες υποβλήθηκαν στις εισαγγελικές αρχές.
Επιπλέον, με σχετικές διατάξεις της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών δίνονται στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας τριών από τους συλληφθέντες, καθώς και η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τους.
Πρόκειται για τους:
·    Παρασκευόπουλο Αντώνιο του Ανδρέα και της Ελένης, ο οποίος γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα και κατοικεί στο Αιγάλεω Αττικής.
·    Σταυράκη Ιωάννη του Αντωνίου και της Αικατερίνης, ο οποίος γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα και κατοικεί στην Καλλιθέα Αττικής.
·    Καλλιτσιώτη Κωνσταντίνο του Πέτρου και της Γεωργίας, ο οποίος γεννήθηκε το 1960 στην Αρκαδία και κατοικεί στην Αθήνα.
Σε βάρος του πρώτου ασκήθηκε ποινική δίωξη για την αξιόποινη πράξη της πορνογραφίας ανηλίκων, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του κατ’ εξακολούθηση.
Σε βάρος του δεύτερου ασκήθηκε ποινική δίωξη για την αξιόποινη πράξη της κατοχής και διανομής υλικού παιδικής πορνογραφίας με τη χρήση Διαδικτύου, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια και με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 15 έτη.
Σε βάρος του τρίτου ασκήθηκε ποινική δίωξη για την αξιόποινη πράξη της κατοχής και διανομής υλικού παιδικής πορνογραφίας με τη χρήση Διαδικτύου, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 15 έτη.
Υπενθυμίζονται οι αριθμοί κλήσης 11012, 210 6476464, 210 6476000, καθώς και οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr και ccu@cybercrimeunit.gov.gr της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπου οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας. 


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου