Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

ΟΡΓΙΑΖΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ

Με μνημειώδη απόφαση ο Δήμος Ηρακλείου ξεπουλά οικόπεδο -φιλέτο

Με μνημειώδη απόφαση ο Δήμος Ηρακλείου ξεπουλά οικόπεδο -φιλέτο 

Σε μία εποχή που τα οικόπεδα τα οποία αποφέρουν τεράστια κέρδη είναι δυσεύρετα, υπάρχουν κάποιοι που έχουν τέτοια και τα ... εκποιούν! Ο λόγος για το δήμο Ηρακλείου που απόψε αποφάσισε να εκποιήσει ένα οικόπεδο – φιλέτο στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού για το οποίο μάλιστα επέμεινε πολύ προκειμένου να πείσει το σώμα να δώσει τη θετική του ψήφο. Δύο φορές κατατέθηκε ως πρόταση της εκποίηση του συγκεκριμένου οικοπέδου και τελικά ψηφίστηκε απόψε από την παράταξη του Δημάρχου, όχι όμως και χωρίς απώλειες.
Τρία άτομα αποφάσισαν να κρατήσουν αποστάσεις από τη συγκεκριμένη εκποίηση θεωρώντας ότι δεν πήραν αρκετές απαντήσεις στα ερωτήματα τους ενώ φαίνεται ότι ήταν και οι μόνοι από την πλευρά της δημοτικής αρχής που άκουσαν με προσοχή τα όσα σοβαρά ερωτήματα αλλά και στοιχεία έφερε στη συνεδρίαση του σώματος ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Μανόλης Συντυχάκης.
Ο λόγος για τον Κώστα Βαρδαβά, την κα. Μαρία Τιτομιχελάκη και τον αντιδήμαρχο Μιχάλη Περσυνάκη που θεώρησαν ότι δεν πήραν επαρκείς απαντήσεις.
Σύμφωνα πάντως με τα στοιχεία και τα ερωτήματα του κ. Συντυχάκη στα πλαίσια της συνεδρίασης σήμερα αποφασίστηκε η εκποίηση ενός ακινήτου που ... βγάζει τα λεφτά του και μάλιστα καλά!
το ιστορικό
Το συγκεκριμένο ακίνητο, που ανήκε στην αρχή στο δήμο Νέας Αλικαρνασσού και στη ΔΕΠΑΝΑΛ , είχε ενοικιαστεί αρχικά ως συνολική έκταση των 5303 τετραγωνικών μέτρων στην τιμή των 3.300 ευρώ, δηλαδή με απόδοση 39.600 ευρώ ανά έτος. (Τα στοιχεία των ενοικιαστών είναι γνωστά)
Με τον Καλλικράτη το ακίνητο περνά στο Δήμο Ηρακλείου που αποφασίζει λίγο καιρό μετά να πουλήσει τα 1207 τετραγωνικά μέτρα . Ωστόσο η εκποίηση αυτού του κομματιού γης από τα 5303, το καθιστούν αυτόματα μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο αφού είναι κάτω από τα 4 στρέμματα για μόλις 28 μέτρα ! Το οικόπεδο έγινε 3972, 88 τετραγωνικά μέτρα και έτσι όποιος το αγοράσει θα έχει τη δυνατότητα αφού είναι μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο να το πάρει...κομματάκι φθηνότερα.
Την ίδια στιγμή βέβαια δεν μειώνεται το ενοίκιο και το οικόπεδο συνεχίζει να αποδίδει οικονομικά στον δημοτικό κορβανά. Βεβαίως αξίζει να σημειώσουμε ότι η θέση του οικοπέδου είναι εκτός σχεδίου πόλης αλλά εντός του γενικού πολεοδομικού σχεδίου που καθορίζει τις χρήσεις γης μιας περιοχής.
τα ερωτήματα
 

Με βάση αυτά ο κ. Συντυχάκης, πριν η πλειοψηφία αποφασίσει να εκποιήσει το οικόπεδο –φιλέτο αναρωτήθηκε γιατί να μην φροντίσει ο δήμος έτσι ώστε να προσθέσει ένα κομμάτι γης από τα όμορα οικόπεδα του έτσι ώστε να ανέβει και πάλι το ακίνητο στα 4 στρέμματα; Γιατί υπάρχει διαφορά στα στρέμματα στο τοπογραφικό, όπου το ακίνητο φαίνεται και πάλι 4 στρέμματα, ρώτησε δημόσια ο κ. Συντυχάκης;
Σύμφωνα με τα όσα ακουστήκανε στο αποψινό δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου πάντως το οικόπεδο με βάση τους ορκωτούς εκτιμητές έχει αντικειμενική αξία 87 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, επιτροπή του δήμου προσδιόρισε την εμπορική αξία 156 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και η πραγματική του αξία (αφού βρίσκεται στο πλέον εμπορικό σημείο της Νέας Αλικαρνασσού) μπορεί να φτάσει μέσα στην επόμενη διετία ακόμα και τα 600 ευρώ λένε όσοι γνωρίζουν καλά την περιοχή.


Παράλληλα σύμφωνα με τα όσα ακουστήκανε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, αν το οικόπεδο πουληθεί – που θα πουληθεί άμεσα αφού υπάρχει και ο ενδιαφερόμενος που είναι επιχειρηματίας γνωστός λένε οι πληροφορίες – ο δήμος θα πρέπει να καταβάλει στον ενοικιαστή ως ρήτρα το ποσό των 300.000 ευρώ.
 

Σε όλα τούτα που ακουστήκανε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο με τη μορφή ερωτημάτων κανείς δεν απάντησε, η παράταξη της δημοτικής αρχής – πλην τριών – αρκέστηκε να υπερψηφίσει και οι υπόλοιποι απλά να διαμαρτύρονται βλέποντας να πωλείται ένα κομμάτι γης που ... έβγαζε να λεφτά του και με το παραπάνω.
Οι πληροφορίες μάλιστα λένε ότι το μόνο πρόβλημα της δημοτικής αρχής, μετά το τέλος ήταν μήπως χρειάζεται να διαγράψει αυτούς που κράτησαν αποστάσεις.


1 σχόλιο:

  1. ΑΝ ΓΛΥΤΩΣΕΙ Η ...ΛΟΝΤΖΙΑ ΚΑΙ ...Ο ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ ..ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ...ΤΥΧΕΡΟΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή