Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΖΩΟΚΛΕΦΤΕΣ


 


Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκανε ζωοκλοπές στην Αιτωλοακαρνανία

Σπείρα που διέπραττε ζωοκλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Πάλαιρου Αιτωλοακαρνανίας, το κρέας των οποίων κατέληγε σε κρεοπωλεία και ψησταριές των Ιωαννίνων, εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν στην Πάλαιρο τρεις άνδρες ηλικίας 23, 24 και 20 χρονών, καθώς και μία 40χρονη, εναντίον των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ζωοκλοπής, της ζωοκτονίας και της παράνομης οπλοκατοχής.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν τους συλληφθέντες κατά την διάρκεια ελέγχου που έκαναν στα αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν, όπου βρήκαν πέντε ζώα. Όπως προέκυψε, σύμφωνα με την Αστυνομία, τα ζώα τα είχαν κλέψει από το ποιμνιοστάσιο ενός 25χρονου, στην Πάλαιρο.
Από τις έρευνες που πραγματοποίησαν στην συνέχεια αστυνομικοί του τμήματος της Βόνιτσας, προέκυψε, ότι το τελευταίο μήνα, οι τέσσερις δράστες, είχαν διαπράξει άλλες πέντε ζωοκλοπές - ζωοκτονίες στην ευρύτερη περιοχή, αφαιρώντας συνολικά ένα μοσχάρι και δεκαεννέα αμνοερίφια, τα οποία κατέληγαν σε ψησταριές και κρεοπωλεία των Ιωαννίνων.
Για την διάπραξη των ζωοκλοπών οι δράστες χρησιμοποιούσαν δύο οχήματα, στα οποία φόρτωναν τα αμνοερίφια, ενώ τα βοοειδή, τα θανάτωναν με χρήση όπλου, στο χώρο της κλοπής.
Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι της 45χρονης συλληφθείσας στην Πάλαιρο, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν δύο πιστόλια κρότου, μία κυνηγετική καραμπίνα, ένα αεροβόλο όπλο, ένα τοξοβόλο όπλο με τέσσερα βέλη, μία γεμιστήρα, τρεις μπαλντάδες κοπής κρέατος κ.α.
Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη με την κατηγορία του ηθικού αυτουργού, ένας 28χρονος, ενώ η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι συλληφθέντες εμπλέκονται ή όχι και σε άλλες περιπτώσεις ζωοκλοπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου