Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΘΟΡΥΒΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΓΛΙΣΤΡΗΣΕ ΤΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ


 



Από το συμβούλιο Εφετών
Απαλλακτικό βούλευμα για τον Ισ. Κούβελο και το ξεχασμένο εκατομμύριο

Απαλλάσσει το συμβούλιο Εφετών τον επιχειρηματία, σύζυγο της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρο Κούβελο, από την κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε υποβολή ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες). Η υπόθεση αφορά το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων που δεν δηλώθηκε στην δήλωση «πόθεν έσχες» του 2011, το οποίο προέρχεται από ρευστοποίηση μετοχών στις ΗΠΑ και ακολούθως εμβάστηκε σε λογαριασμό του επιχειρηματία στο Λονδίνο για ναυπήγηση πλοίου.
Το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι ο επιχειρηματίας πρέπει να απαλλαγεί από την συγκεκριμένη κατηγορία, παρά την πρόταση του αρμόδιου εισαγγελέα Κων. Τζαβέλλα ο οποίος είχε ζητήσει ο κ. Κούβελος να παραπεμφθεί σε δίκη για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας σε υποβολή ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες.
Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση είχε ζητηθεί η άρση της βουλευτικής ασυλίας της Ντόρας Μπακογιάννη με  έγγραφο προς την Βουλή του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αθανάσιο Κατσιρώδη.
Το θέμα με το επίμαχο ποσό είχε έρθει στην δημοσιότητα μετά από αναφορά του επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, Παναγιώτη Νικολούδη, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

2 σχόλια: