Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

ΕΤΣΙ ΚΛΕΒΕΙ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ





Το «τρικ» Μιχαλολιάκου για να «ξεγελά» την εφορία και να πληρώνει λιγότερους φόρους

Ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος μπορεί να καταγγέλλει το «βρώμικο» πολιτικό σύστημα και να μιλάει για «καθαρά χέρια» αλλά όπως φαίνεται υπάρχουν πολλές γκρίζες ζώνες στις συναλλαγές του ίδιου, της συζύγου του και των συγγενικών προσώπων με την Εφορία από εμπορικές δραστηριότητες.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ από το Έθνος της Κυριακής παρά το γεγονός ότι το ξενοδοχείο που διατηρεί στην πλατεία Αττικής είναι εν λειτουργία από το 2000 και μετά, υποβάλλει μηδενικές δηλώσεις ΦΠΑ αν και οι υπηρεσίες που παρέχει υπόκεινται σε ΦΠΑ και συνεπώς εισπράττει ΦΠΑ από τους πελάτες του.
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος για να μειώσει το καθαρό εισόδημα και συνεπώς το φόρο που θα έπρεπε να καταβάλει παρουσίασε υψηλές δαπάνες για την άσκηση της επαγγελματικής του δραστηριότητας και έτσι το φορολογητέο εισόδημά του μειώθηκε περίπου στο ένα τέταρτο των εσόδων που εισέπραξε.
Σύμφωνα πάντα με το Έθνος της Κυριακής ενώ το 2011 κατά δήλωσή του τα ακαθάριστα έσοδα ανήλθαν σε 103.000 ευρώ, φορολογήθηκε για 23.000 ευρώ. Κι αυτό, γιατί σύμφωνα με το νόμο, όταν κάποιος ασκεί ελεύθερο επάγγελμα ή έχει επιχείρηση αφαιρεί από τα ακαθάριστα έσοδα συγκεκριμένες κατηγορίες δαπανών που αναγνωρίζει η Εφορία για την άσκηση της επαγγελματικής του δραστηριότητας και το ποσό που απομένει αποτελεί το φορολογητέο εισόδημα.
Μόνο που το ισχύον καθεστώς θέτει όρια στο ποσοστό των δαπανών που μπορεί να εκπέσει από τα έσοδα, το οποίο κυμαίνεται σε γενικές γραμμές στο 40%. Στην περίπτωση όμως του κ. Μιχαλολιάκου καταρρίφθηκαν όλα τα ρεκόρ εξόδων, αφού το 2010 το ποσοστό των εξόδων του επί του τζίρου διαμορφώθηκε στο 78%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου