Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΓΙΟΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ



"Ο φούρναρης με βασάνιζε 18 ώρες και με είχε αλυσοδεμένο σε ένα στάβλο"

Ο Αιγύπτιος Μοχάμεντ περιγράφει στο Newsit τα μεσαιωνικά βασανιστήρια που υπέστη από τον εργοδότη του το περασμένο Σάββατο στη Σαλαμίνα. Διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκιση του 56χρονου φούρναρη. Συνελήφθη και ο Αιγύπτιος λαθρομετανάστης ενώ έχουν κινηθεί οι διαδικασίες απέλασής του.
Το φρικαλέο περιστατικό συνέβη στα Αμπελάκια Σαλαμίνας το περασμένο Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012 και αποκαλύφθηκε την επόμενη μέρα οταν ένας περαστικος βρήκε αιμοφυρτο τον νεαρό λαθρομετανάστη στο δρόμο.
Το Newsit επικοινώνησε με τον 29χρονο Μοχάμεντ οταν ακόμη βρισκόταν στο κρατητήριο στο τμήμα Ασφαλείας Σαλαμίνας ο οποιος μέσω της διερμηνέως του δήλωσε "ηταν 11.30 το πρωί και μόλις είχα τελειώσει τη δουλειά και ετοιμαζόμουν να φύγω, όταν το αφεντικό μου ζήτησε να σκουπίσω το φούρνο. Τον παρακάλεσα να το κάνω την Κυριακή το πρωί, επειδή ήμουν αρκετά κουρασμένος. Τότε εκείνος με ρώτησε μ΄ ένα ειρωνικό ύφος, πληρώθηκες Μοχάμεντ; Θες να πληρωθείς;
Αμέσως μετά μπήκε στο δωμάτιο ο 19χρονος γιος του αφεντικού ο οποιος άρχισε χωρίς λόγο να με χαστουκίζει και να με βρίζει. Μετά με χτύπησε και με κλώτσησε και το αφεντικό μέχρι που με έριξαν κάτω σχεδόν αναίσθητο. Γελώντας μου είπαν οτι αυτο ειναι μόνο η αρχή".
Στη συνέχεια όπως λέει ο Αιγύπτιος,  πατέρας και γιος έδεσαν τον ανήμπορο να αντισταθεί μετανάστη με αλυσίδες στο λαιμό και τα χέρια και τον μετέφεραν σ΄ έναν στάβλο λίγα μέτρα μακρια από το φούρνο. Εκεί το βασανιστήριο συνεχίστηκε παρουσία τριών φίλων τους, οι οποίοι μάλιστα έστησαν γλέντι με κρασί, μπύρες και τσιγάρα.
Ο 29χρονος υποστήριξε κατά την απολογία του στους αστυνομικούς οτι ο φούρναρης σκοπευε να τον βιάσει κάτι που όμως δεν έγινε καθώς ο Μοχάμεντ κατάφερε να λυθεί και να βγει αιμόφυρτος στο δρόμο τα ξημερώματα της Κυριακής.
Εκεί που τον βρήκε ο περιστατικός που ειδοποιησε αστυνομία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Ο φούρναρης βασανιστής συνελήφθη λίγες ώρες αργοτερα  και χθες Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012,  οδηγηθηκε στην Ευελπίδων για να απολογηθεί. Ο εισαγγελέας δεν πείστηκε από τα όσα άκουσε από τον σατράπη εργοδότη και ζήτησε την προφυλάκισή του. Με την απόφαση του εισαγγελέα διαφωνησε ο ανακριτής και έτσι ο φούρναρης παραμένει κρατούμενος μέχρι να αποφανθεί η ειδικη επιτροπή που θα εξετάσει την υπόθεση.
Στο μεταξύ ο 29χρονος Μοχάμεντ μεταφέρθηκε στο τμημα αλλοδαπών στην Πέτρου Ραλλη προκειμένου να απελαθεί καθώς βρίσκεται παράνομα στη χώρα μας και δε διαθέτει τη σχετική άδεια.
Ορθώς ο λαθρομετανάστης πρέπει να απελαθεί και κακώς τόσο καιρό βρίσκεται στη χώρα μας. Αυτό όμως δε δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να φέρεται σα σκουπίδι σε εναν άνθρωπο και να τον υποβάλλει σε μεσαιωνικά βασανιστήρια.
Κάθε έλληνας που δινει δουλειά σε λαθρομετανάστες προκειμένου να τους εκμεταλλευθεί δίνοντας τους πενιχρά μεροκάματα, γλιτώνοντας τις ασφαλιστικές εισφορές είναι εξίσου υπόλογος απέναντι στους νόμους όσο και οι λαθρομετανάστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου