Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΤΗΣ HELLAS POWER


 


«Κόλαφος» το κατηγορητήριο για τους κατηγορουμένους στην υπόθεση
Στη φυλακή ο Χαράλαμπος Σμυρλιάδης για την υπόθεση Energa - Hellas Power

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο πρώτος κατηγορούμενος στην υπόθεση του μεγάλου σκανδάλου της Energa και Hellas Power.  Πρόκειται για τον Χαράλαμπο Σμυρλιάδη ο οποίος μετά τη συμπληρωματική δίωξη σε βάρος αντιμετώπιζε βαρύτατα αδικήματα, όπως λαθρεμπορία και της νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Την ίδια ώρα, «κόλαφος» είναι το κατηγορητήριο σε βάρος και των υπολοίπων κατηγορουμένων στην υπόθεση, οι οποίοι από αύριο, Παρασκευή, θα αρχίσουν να περνούν την πόρτα του ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν. Πρόκειται για τους Αχιλλέα Φλώρο, Βασίλειο Μηλιώνη, Νικόλαο Δεκόλη και Στέφανο Σιαφάκα και Alan Cable.
 
Τι τους καταλογίζουν :
 
Σύμφωνα με το πολυσέλιδο κατηγορητήριο που έχει συντάξει η Δικαιοσύνη, οι κατηγορούμενοι δεν απέδωσαν στο Ελληνικό Δημόσιο και τους Δήμους το συνολικό ποσό των 152 εκατ. ευρώ το οποίοι είχαν εισπράξει μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ από διάφορα τέλη, το τέλος ακινήτων δηλαδή το  λεγόμενο χαράτσι, κ.ά.
 
Αναλυτικά, κατηγορούνται ότι δεν απέδωσαν:
 
- Ποσό περίπου 60 εκατ. ευρώ που είχαν εισπράξει από διάφορα ειδικά τέλη από λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.
 
-Ποσό 36, 5 εκατ. ευρώ που έπρεπε να αποδοθούν στον ΔΕΣΜΗΕ με βάση το θεσμικό πλαίσιο που διέπεει την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.
 
- - Ποσό 37,5 εκατ. ευρώ που επίσης είχαν εισπράξει από το γνωστό ως χαράτσι της ΔΕΗ για τα ακίνητα
 
- Ποσό 17 εκατ. ευρώ που πάλι έπρεπε να αποδώσουν στο Δημόσιο. Το ποσό αυτό το είχαν εισπράξει από τους πελάτες τους και έπρεπε να το αποδώσουν σε εκατοντάδες δήμους της χώρας ως δημοτικά τέλη.
 
- Ποσό 2,1 εκατ. ευρώ που αποτελεί ειδικό φόρο κατανάλωσης τον οποίο ωστόσο είχαν εισπράξει. Το ποσό αυτό έπρεπε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, να το αποδώσουν στο δημόσιο.
 
Εικονικές πωλήσεις
 
Το κατηγορητήριο κάνει λόγο για εικονικές πωλήσεις εταιρειών σε ανύπαρκτους επενδυτές έναντι 20 εκατ. ευρώ, με τους κατηγορουμένους να φτάνουν ακόμη και στο  σημείο να σκηνοθετήσουν και ταξίδι στην Αγία Πετρούπολη. Πιο συγκεκριμένα, εκατοντάδες εκατομμύρια άλλαζαν χέρια μέσω off shore εταιρειών σε διάφορα σημεία του κόσμου. Στην ουσία δηλαδή, η Δικαιοσύνη μιλάει για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από τους κατηγορουμένους με προφάσεις όπως η αγορά παραγώγων ενέργειας και η αγορά ηλεκτρικού ρεύματος.
 
«Στην Αθήνα, τη Ζυρίχη Ελβετία, το Πριγκιπάτο του Μονακό, το Ντουμπάι, το Hong Kong, στη Σιγκαπούρη, την Λευκωσία κατά το χρονικό διάστημα από μηνός Μαΐου έτους 2011 έως και τον μήνα Ιούλιο του 2012» ο κατηγορούμενος Αριστείδης Φλώρος μαζί με τους συγκατηγορούμενούς του, συνέστησαν και συμμετείχαν σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη, σε εγκληματική ομάδα προκειμένου να χρησιμοποιήσουν το ελληνικό και διεθνή χρηματοπιστωτικό σύστημα και να καταθέσουν  σε αυτό το παραπάνω συνολικό ποσό των 103 εκατ. ευρώ το οποίο θα έπρεπε να έχουν αποδώσει στο ελληνικό δημόσιο.
 
Στον Αρ. Φλώρο καταλογίζεται ότι εμφανίζεται ως μεσολαβητής προκειμένου να φέρει τον συγκατηγορούμενο του  Βασίλειο Μηλιώνη σε επαφή με ρωσοαραβικό fund ώστε να πωληθεί η εταιρεία Hellas Power. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, οι κατηγορούμενοι γνώριζαν ότι το συγκεκριμένο ρωσοαραβικό fund το οποίο εμφανίζονταν να έχει έδρα το Ντουμπάι δεν ήταν υπαρκτό αλλά ως πραγματικός ιδιοκτήτης εμφανίζoνταν ο επίσης κατηγορούμενος στην υπόθεση Στέφανος Σιαφάκας, ήδη πρόεδρος της Energa Pawer. .  
 
Ποιοι απολογούνται αύριο
 
Αύριο, Παρασκευή, τη σκυτάλη των απολογιών αναμένεται να πάρουν οι Αριστείδης και Αχιλλέας Φλώρος, Βασίλης Μηλιώνης και Στέφανος Σιαφάκας. Όλοι συνελήφθησαν με βάση τα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος τους μετά τις συμπληρωματικές ποινικές διώξεις που άσκησε η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου.


2 σχόλια:

  1. Γιατι κρίνονται κάποι ένοχοι πριν καταδικαστούν εστο πος το κατηγορητηριο ειναι βασιμο ,πειτε μου αν εγω αυριο μπω στο αεροδρομιο και χωρις απειλες, χωρις βια αρπαξω με την συγκαταθεση τον υπευθύνων ένα αερπλανο και φιγω ποιος εχει μεγαλυτερη ευθυνη εγώ που υπηρετω το συμφέρον μου οι αυτοι που οφειλαν να το αποτρεψουν και δεν το εκαναν . μηπως αντι να να καταλογιζουμε την ευθυνη στους αχρηστους κοπρίτες που διαχειρίζονται την δεη και τους υπόλοιπους οργανισμους και αφησαν ενα ξενο fund να τους φαει τα φραγκα .βρηκαμε 4 ευκολους στοχους που επειδη η φύση της δουλειας τους ειναι τετοια ειχαν παρουσια στο διεθνες τραπεζικο συστημα και αυτο βολεύει το κατηγορητήριο
    αν θελουν πραγματικα δικαιοσυνη τα αρ##δ#α ας πιάσουν τον παπαδρεου και τους υπευθυνους της λεηλασιας τον ολιμπιακον άγονων και ας μην ψαχνουν για παραθυρακια για να συλλάβουν ατομα οι οποίοι στο κατο κατο αν ηταν ενοχοι ειχαν και τον χρονο και τα μεσα να φιγουν απο τη χορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή